BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İlhan Cihaner'den CHP yönetimine sert eleştiriler! Kötüye kullanıyorlar

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, partisine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Cihaner tabanı dönüştürecek bazı ittifakların “yukarıdan” belirlendiğini belirterek, "bunun tartışılması gerek, yerel yönetim başarısı bu tartışmaların da önüne geçilecek şekilde kullanılıyor” dedi.

Abone ol

CHP Parti Meclisi Cihaner, 37. olağan kurultayda genel başkanlık adaylığı için zemin yoklama sürecinde olduğunu belirtti, partisine yönelik bazı eleştirilerde bulundu. Tabanı dönüştürecek bazı ittifakların “yukarıdan” belirlendiğini belirterek, bunun tartışılmasını isteyen Cihaner, "Yerel yönetim başarısı bu tartışmaların da önüne geçilecek şekilde kullanılıyor” dedi.

CHP’nin il kongrelerinde sona gelinirken, özellikle büyük kentlerde yaşanan tek aday tartışmaları, delegelerin oy kullanmaması ya da geçersiz oy vermesi gibi tepkilerle sonuçlandı. Tek aday tartışmalarıyla başlayan tepkinin 28-29 Mart’ta yapılacak 37. olağan kurultaya yansımasının nasıl olacağı konusunda farklı ihtimaller konuşulurken, genel başkanlık adaylığı için ilk çıkış CHP PM üyesi Cihaner’den geldi. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre Cihaner, kurultay sürecinin müdahale edilmeden yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Kötüye kullanıyorlar

Cihaner şunları söyledi;

Yerel yönetim başarısı bence tırnak içinde kötüye kullanılıyor. Mahalle delegelerinden itibaren siyasi sürece siyaset dışı müdahale edildiğini görüyoruz. Yerel yönetim başarısının parti içinde ittifak tartışmalarını engelledi.

Cihaner, şöyle devam etti;

İdeolojik olarak çok iddialı olan ve tabanı da dönüştürecek bazı ittifaklar yukarıdan belirleniyor. Bunun da tartışılması lazım. Yerel yönetim başarısı bu tartışmaların da önüne geçilecek şekilde kullanılıyor.