BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu da tamamladı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında Avcılar ilçe meydanında son kez seçmenlerinin k...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında Avcılar ilçe meydanında son kez seçmenlerinin karşısına çıkarak destek istedi.
Avcılar Meydanı’ndaki programa 2 saat gecikmeli katılan Ekmeleddin İhsanoğlu’na eşi Füsun İhsanoğlu ile TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener de eşlik etti. Kendisini yoğun bir ilgiyle karşılayan seçmenlere seçim otobüsü üzerinden seslenen İhsanoğlu, “Yarın sabahleyin hepimiz kalkıyoruz, anamızın sütü gibi emdiğimiz helal süt gibi oy pusulalarımıza mührümüzü basıyoruz. Bu mührü basarken de Türkiye’yi bir kabustan kurtarıyoruz. Türkiye yarın demokrasiye büyük bir kapı açıyor ve huzura bir kapı açıyor, güvenliğe bir kapı açıyor. Ve Türkiye bundan sonra ayrışmak istemiyor, Türkiye bundan sonra kutuplaşmak istemiyor” dedi.

“GAYRİMÜSLİMLERE HAKARET EDİLMESİNİ BANA HAKARET EDİLMİŞ GİBİ UTANIYORUM”
‘Bin sene beraber yaşadık’ diyen İhsanoğlu, “Bundan sonra da binlerce sene beraber yaşayacağız. Sen Müslümansın gayrimüslimsin, sen şusun busun. Böyle insanlara hakaret edilir mi? Biz utanıyoruz. Ben bir Müslüman olarak gayrimüslimlere hakaret edilmesini sanki bana hakaret edilmiş gibi utanıyorum. Biz bütün dinlere saygı gösterdik, onları misafir ettik. Asırlardan beri beraber yaşıyoruz. Vatandaş huzur istiyor. Huzur istiyor ki ailesiyle birlikte mutlu olsun, çocuklarını büyütsün, daha sağlıklı bir geleceğe onları taşısın, daha müreffeh bir Türkiye’de yaşasınlar. Daha hür, daha mutlu bir Türkiye’de yaşasınlar. Ama bizde bu ikilik ve kutuplaşma huyundan vazgeçmeli birileri. Biz inşallah bunu temin edeceğiz. Güven ve huzuru temin edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından kalabalığı selamlayan ve zaman zaman vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, daha sonra buradan ayrıldı.
(İHA)