BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53

İhraç edilen memurlar ve iade listesi 23 Ocak KHK Resmi Gazete

İhraç edilen memurlar ve iade listesi 23 Ocak KHK Resmi Gazete

23 Ocak resmi gazete yeni khk. Resmi Gazetede 23.01.2017 tarihli 682, 683, 684 ve 685 sayılı KHK ile ihraç edilen memurlar listesi ve göreve iade edilen sağlık bakanlığı çalışanları.

İhraç edilen memurlar ve iade listesi 23 Ocak KHK Resmi Gazete

23 Ocak tarihli Resmi Gazetede yeni KHK ile görevden ihraç edilen memurlar ve göreve iadesine karar verilen kamu çalışanlarının isimlerinin listesi yayınlandı. 683 Sayılı KHK ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşundan 367 kişi ihraç edilirken, 124 kişi de görevine iade edildi. 2 özel televizyon kanalı kapatıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan listeye göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan 3, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan 2, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansından 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 10, İller Bankasından 2, İçişleri Bakanlığından aralarında vali yardımcısı, kaymakam ve hukuk müşavirlerinin de olduğu 134, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 23, Türkiye İstatistik Kurumundan 2, Kamu Gözetimi, Muhasabe ve Denetim Standartları Kurumundan 1, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden 2 ve Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 186 kişi görevden ihraç edildi.

İhraç edilen memurlar ve iade listesi 23 Ocak KHK Resmi Gazete

Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak, haklarında özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek. Kamu görevinden çıkarılan bu kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe veya memuriyetleri alınacak ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemeyecekler. Ayrıca bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak.

İhraç edilen memurlar ve iade listesi 23 Ocak KHK Resmi Gazete

Bu kişilerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları da iptal edilerek, oturdukları kamu konutları veya vakıf lojmanlarından da 15 gün içinde tahliye edilecekler. İhraç edilenler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Bu kişiler hakkında bakanlıkları ve kurumlarınca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunacak, bildirim üzerine pasaport birimlerince de pasaportları iptal edilecek. İşte 23 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan yeni KHK ile görevden ihraç edilen memurlar;