BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.419,53
HABER /  GÜNCEL

İDO'dan 'parası olan geçer' açıklaması

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ. kamuoyunda tartışmalara neden olan öncelikli geçiş sistemi hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında başlattığı ''Öncelikli Geçiş Sistemi''nin, özellikle gideceği yere acil ulaşması gerekenlere yönelik olduğu ve kamuoyunda oluşan ''parası olan geçer'' algısının aksine, her gemide sadece 10 araçlık bir kontenjanla sınırlandırıldığı bildirildi.

İDO, 23 Mart itibarıyla Eskihisar-Topçular hattında faaliyete geçirilen ve bazı basın yayın organlarında haberlere konu edilen ''Öncelikli Geçiş Sistemi''ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkedeki deniz taşımacılığında uygulanan bu sistemin tercih edilmesinde yolcularından gelen yoğun talebin etkili olduğu kaydedilen açıklamada, sistemin, yolcuların daha rahat seyahat edebilmeleri göz önünde bulundurularak geliştirildiği ve sadece Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında başlatıldığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Özellikle gideceği yere acil ulaşması gereken ve beklemek istemeyenlere öncelikli biniş ve öncelikli iniş avantajı sağlayan model kamuoyunda oluşan 'parası olan geçer' algısının aksine, her gemide sadece 10 araçlık bir kontenjanla sınırlandırılmıştır. Eskihisar-Topçular iskelelerindeki mevcut araç istif alanlarının haricinde Öncelikli Geçiş Sistemine özel yeni bir alan açılmıştır. Yoğun dönemlerde (yaz dönemi ve bayram tatilleri) bu uygulamaya yüksek talep olması durumunda, normal operasyonu etkilemeyecek şekilde Öncelikli Geçiş Sistemine kapasite artırıcı ilave gemi tahsis edilebilecektir.

Sunulan SMS hizmeti (3436) ve söz konusu güzergahlar üzerinde bulunan elektronik yolcu bilgilendirme panolarıyla iskelede tahmini ne kadar bekleyeceğini öğrenme imkanı bulan yolcular, istedikleri takdirde Öncelikli Geçiş hizmetinden yararlanabileceklerdir.''