BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  DÜNYA

İdlib'de Rus-Türk ortak devriyesi nasıl düzenleniyor? Rus televizyonundan önemli haber

Rus Zvezda televizyonu, Türkiye ve Rusya'nın 'İdlib gerilimi azaltma bölgesinde' gerçekleştirdiği ortak devriye faaliyetleriyle ilgili kritik bilgiler paylaştı.

Abone ol

Zvezda televizyonu, Rusya Devlet Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Mart'ta Moskova'da yaptıkları görüşme sonucunda imzaladıkları Soçi Mutabakatı'na ek protokol kapsamında yürütülen ortak devriye faaliyetleriyle ilgili çarpıcı bir habere imza attı.

Türk-Rus ortak devriyesi hakkında detayları paylaştı

'Türk zırhlı araçları konvoyun güvenliğini sağlıyor' denilen açıklamada şu ifadelere yer verdi:

- Rusya ve Türkiye askerlerinin İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki ortak devriyeleri şu anda Serakib'den başlayıp Ayn el Havr'a kadar uzanan güzergahta gerçekleştiriliyor.

- Rus askeri polisi burada tesadüfen bulunmuyor, zira M4 karayolunun bu bölümü halen militanların kontrolünde bulunan gerilimi azaltma bölgesinden geçiyor.

- Bu güzergahta yerleşim yerlerine ve açık alanlara özel önem veriliyor. Askerler, olası provokasyonlara karşı her zaman hazır bulunuyor. Türk zırhlı araçları konvoyun güvenliğini sağladıkları için konvoyun başında ve sonunda yer alıyor.

- Yol kenarlarında moloz kalıntıları ve barikatlar var. Bu noktada militanlar önceki devriyelerin geçişini engellemek için yolu kesmeye çalışmış.

- Rus insansız hava araçları, durumu havadan kontrol ediyor. Konvoyun güzergahı üzerindeki olası pusuları bulmaya çalışıyor.

- Güzergah, iki saatte herhangi bir olay ve acil durum yaşanmadan geçildi. Uzunluğu artırılarak 70 kilometreye çıkarıldı. Bir sonraki güzergah, birkaç kilometre daha uzatılacak. Bölgede gerilimi düşürmeye yönelik ortak çalışmalar devam edecek.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul ve 23 il için alarm verildi! Şiddetli yağışa dikkat
Foto Galeri İstanbul ve 23 il için alarm verildi! Şiddetli yağışa dikkat Galeriye Gözat