BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı uygulamayı 81 ile yaydı 'açık kapı'dan girenler boş dönmüyor

Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan uygulamaya alınan Açık Kapı projesinde olumlu dönüşler var.

Abone ol

İçişleri Bakanlığınca 2017 yılında 15 pilot ilde uygulamaya konulan daha sonra Türkiye geneline yayılan Açık Kapı Projesi ile yönetenler ve vatandaşlar arasındaki bürokratik engel ortadan kalktı.

Vali, kaymakam, belediye başkanına sorunlarını iletmek için ulaşmak isteyen vatandaşlar, Açık Kapı bürolarına sorunlarını ileterek protokolün yoğun mesaisine takılmadan sorunlarını çözüyor. 

17 başlık ve 322 konudan seçtikleri talepleri iletiyorlar

Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebiliyor.  Talepler, geliştirilen internet uygulaması ve Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabiliyor. 

Geçen yıl Mardin Valiliği ve ilçe kaymakamlık binalarında bulunan Açık Kapı büroları, "milletin kapısı" sloganı ile hizmet vermeye devam ediyor. Merkez sayesinde vatandaşların devlet dairelerinde gerçekleştirmek istediği tüm talepler karşılık buluyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mustafa Yaman, 15 Şubat 2018’de hizmete giren ve Mardinli vatandaşlara hizmet veren Açık Kapı bürolarındaki çalışmaları yakından takip ederek vatandaşların taleplerini değerlendirdiklerini ve hızlı bir geri dönüş sağladıklarını kaydetti.

7 gün içinde cevap

Mardin’de ilk kez 179 telefon hattının oluşturulduğunu kaydeden Vali Yaman, vatandaş başvurularına 7 gün içinde cevap verildiğini belirterek, açıldığı günden bu yana 3 bin 302 başvurunun 3 bin 301’ine geri dönüş sağlanarak vatandaş ve devlet arasında güçlü bir iletişim kurulduğunu aktardı. 

Çok dua aldık

Açık Kapı Bürosu çalışanlarından Yunus Hadioğlu ise, vatandaşın kapı kapı gezmeden herkese açık milletin kapısı olduğunu kaydederek, vatandaşlardan olumlu dönüşler ve çok dua aldıklarını ifade etti. 

3 bin 302 başvurudan 2 bin 216 başvuru olumlu sonuçlandı

Mardin Valiliğindeki Açık Kapı Bürosu'nda 2018 yılından bu yana 3 bin 302 vatandaş başvurusundan 3 bin 301’ine dönüş sağlanarak, 2 bin 216 başvurunun olumlu, bin 86 başvurunun iş talebi olması nedeni ile olumsuz sonuçlandığı belirtildi