BIST 9.550
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.492,31
HABER /  POLİTİKA

İçişleri Bakanlığı'ndan yabancı teröristlerle ilgili flaş açıklama

İçişleri Bakanlığı, DEAŞ'lı yabancı teröristlerle ilgili "Birleşik Krallık uyruklu 1 YTS'nin Londra'ya, Almanya uyruklu 7 YTS'nin ise Berlin'e sınır dışı edilemesi işlemleri gerçekleştirilmektedir." açıklaması yaptı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Yabancı Terörist Savaşçıların (YTS) ülkelerine iadelerine devam edilmektedir. Bu kapsamda bugün, Birleşik Krallık uyruklu 1 YTS'nin Londra'ya, Almanya uyruklu 7 YTS'nin ise Berlin'e sınır dışı edilemesi işlemleri gerçekleştirilmektedir. 

ABD'ye gönderilecek

Öte yandan tampon bölgede kalan DEAŞ'lı teröristin de akıbeti belli oldu. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili şunları söyledi: Yunanistan'ın kabul etmemesi üzerine ara bölgede kalan ABD uyruklu yabancı terörist savaşçıyla ilgili olarak, ABD tarafından ülkeye kabul edileceği ve seyahat belgesi düzenleneceğinin taahhüt edilmesi üzerine ABD'ye gönderilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır.

Ne olmuştu?

TSK tarafından Suriye'de yürütülen 'Barış Pınarı Harekatı' sırasında yakalanan IŞİD üyesi Muhammad Darwis Bassam, tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden pazartesi günü sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirildi. Ürdün uyruklu ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olan IŞİD üyesi, Yunanistan'a gitmek istediğini bildirmesi üzerine, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a sınır dışı edildi. Kastanies Sınır Kapısı'ndaki Yunan görevliler, teröristi kabul etmeyerek, yaya olarak geri gönderdi. Türkiye'nin de kabul etmediği Muhammad Darwis Bassam, iki ülke arasındaki tampon bölgede kaldı.

IŞİD üyesi, ilk günün akşam saatlerinde Yunanistan'a giriş yapmak için ikinci kez Kastanies Sınır Kapısı'na gitti. Yunan görevliler ise bu kez teröristin elinde bulunan seyahat belgesine, 'ülkeye giremez damgası' vurdu ardından da yeniden gönderdi. Tampon bölgede IŞİD üyesinin bugünkü bekleyişinde 4. güne girildi. Geceleri alındığı araçta geçirmesi sağlanan teröristin yiyecek ihtiyaçları da Pazarkule'deki görevliler tarafından sağlanıyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye'nin batısında sağanak uyarısı! Sıcaklıklar 5 ila 8 derece birden düşüyor
Foto Galeri Türkiye'nin batısında sağanak uyarısı! Sıcaklıklar 5 ila 8 derece birden düşüyor Galeriye Gözat