BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03

İCH BİN TÜRKIN (Ben Türk’üm)

Dünya ve dünya düzeni hızla değişiyor. Irkçılık, yabancı düşmanlığı, din düşmanlığı,bazen sivrilip 'ben hala buralardayım' dese de, insanı birbirine düşman eden tüm nitelikler çözülüyor ve iyileşiyor.

İtalyan gazetesi İl Giornale yazarlarından Francesco Alberoni geçtiğimiz günlerde yayınlanan köşe yazısında şöyle diyor;’’Hayatım boyunca tarih akışı içinde ve farklı ülkelerde meydana gelen yüzlerce hareketi inceledim. Ve başlangıç aşamalarında aynı fikirlerin, aynı düşünce tarzlarının olduğunu fark ettim. 1) Şu ana kadar maruz kaldığımız tüm kötülüklerden kesin olarak kurtulabileceğimiz an geldi.
2) Var olan tüm kötülükler ve acılar bizden önce gelen kişi(ler) tarafından yapılan kötülüklerin sonucudur.
3) Şu anki hasta toplum yerini mükemmel bir sosyal düzene bırakmak için yok olup gitmeye mahkumdur.
4) Yeni sosyal dünya düzeninde emir veren ve itaat eden artık olmayacaktır.
5) Kararlar, çatışma olmadan, mükemmel bir uyum içinde hep beraber alınacaktır.
6) Herkes birbirini kardeş gibi sevecektir.
7) Sadece harekete katılan kişi gerçeğe sahip olur, diğerleri anlayamaz.

Alberoni bu yazısında, dünya ve olaylara çok geniş açıdan bakarak, tecrübelerinin ışığında doğru değerlendirmeleri sıralamış.

Dünya ve dünya düzeni hızla değişiyor. Irkçılık, yabancı düşmanlığı, din düşmanlığı,bazen sivrilip ‘'ben hala buralardayım’’ dese de, insanı birbirine düşman eden tüm nitelikler çözülüyor ve iyileşiyor.

Hasta bir toplum olduğumuz gerçeği tartışmasız büyük doğru. Bu toplum şu an hastalığının en feci devresini yaşıyor. Acı, sıkıntı, üzüntü ve kayıpların ardından yeni ve sağlıklı bir toplumun doğumu gerçekleşecek.

Dünya ufaldı. Uzaklar artık çok yakınımızda. Şu an sadece birbirimize alışmaya çalışıyoruz.

Almanya’da; bir süre önce ‘’Dünyaya açık Almanya’’ kuruluşu tarafından ırkçılığa karşı, ‘’Yüzünü göster’’ adlı kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde, bilim, sanat ve magazin dünyasından tanınmış kişiler ‘’Ben Türk’üm’’, ‘’Ben Yahudi’yim’’, ‘’Ben Müslümanım’’ diyerek ırkçılığa karşı mesaj verdiler.

Yani; Türkleri sevmiyorsan; ‘’O halde ben Türk’üm’’ diyor kampanya.

Bizler bunu çok önceden başlatmadık mı?

Irkçı saldırılardan korkan Almanya, bu şekilde mesaj veriyor. Terörden korkan bizlerde, hep ‘’Biz aslında Siz’iz’’ mesajı vermedik mi?

''Herkes birbirini kardeş gibi sevecektir'' diyor Alberoni, çünkü; din,dil, ırk ayrımının artık tarihe karışacağı günler, toplumun tamamen iyileşmesinin ardından yaşanacaktır.

Çok yakın değil ama uzak da değil.