BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Ice Bucket Challenge Bir kova buz çılgınlığı nedir?

Bir Kova buz dünyadaki orjinal ismiyle Ice Bucket Challenge, ALS hastalarına yardım için başlatılan bir kampanya, buna katılan buzlu suyu başından boşaltıyor.

Abone ol

Ice Bucket Challenge yani Bir Kova Buz eylemi aslında ALS hastaları için başlatılan bir kampanya.

Son günlerde dünyayı ve Türkiye ’yi saran Ice Bucket Challenge kampanyasıyla çoğu ünlü birçok insan, içinde buzlu su olan bir kovayı başından aşağı boşaltıyor.

Ice Bucket Challenge öncesinde kişi en az 3 isme aynı eylemi yapması konusunda meydan okuyor.

Bir Kova buz (Ice Bucket Challenge) kampanyası ALS hastalığı için bir yardım toplama eylemi. Meydan okunduğu halde başından aşağı bir kova buzlu suyu boşaltmayan ALS hastaları için 100 dolar bağışlıyor.

ice-bucket-challenge-hülya-avşar-1.jpgICE BUCKET CHALLENGE ÜNLÜLERİ

Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Oprah Winfrey, George W. Bush ABD ’de Bir Kova buz (Ice Bucket Challenge) kampanyasına katılan isimlerden bazıları. Türkiye’de de bir çok futbolcu ve ünlü isim Bir Kova buz (Ice Bucket Challenge) çılgınlığına kapılmış durumda.

ice-bucket-challenge-hülya-avşar.jpgBir kova buz (Ice Bucket Challenge) kampanyası çok da kolay bir sınav değil, Hülya Avşar çığlıklar içinde yaptı.

Bir Kova buz (Ice Bucket Challenge) kampanyasının yaratıcı 27 yaşındaki Corey Griffin çok yakın arkadaşı Pete Frates ALS’ye yakalanınca bu kampanyayı başlatmıştı. İlginç olan ise Corey Griffin'in Bir Kova buz (Ice Bucket Challenge) kampanyasını başlattıktan sonra trajik bir deniz kazasında hayatını kaybetmesi oldu.

ice-bucket-challenge-hülya-avşar-3.jpg
HÜLYA AVŞAR'IN ICE BUCKET CHALLENGE SINAVI



En başarısız 'Ice Bucket Challenge' videoları