BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

İbrahim Karagül'den İstanbul için çok konuşulacak iddia!

iSTANBUL yerel seçim sonuçları büyük bir tartışmayı beraberinde getirdi. Oylarda hile yapıldı mı yapılmadı mı sorusunu herkes merak ederken gazeteci İbrahim Karagül'den çok konuşulacak bir değerlendirme geldi.

Abone ol

İbrahim Karagül, genel yayın yönetmenliği görevini yürüttüğü Yeni Şafak'ta seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Karagül, seçim sonuçlarına ilişkin olarak "31 Mart seçimlerine İstanbul darbesi yapılmış. Türkiye’ye darbe yapılmış. Seçimler üzerinden, sandıklar üzerinden darbe yapılmıştır" dedi. Karagül, İstanbul'un seçimlerin yenilenmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

31 Mart'ta Türkiye'ye seçim üzerinden darbe yapılmıştır. Bir İstanbul projesi için FETÖ'cüler kullanılmıştır. 15 Temmuz sonrasının ilk adımları atılmıştır. Öyleyse İstanbul'da seçimler yenilenmeli" başlığıyla yayımlanan yazısında Karagül, "Çok ince bir hesap, çok detaylı bir planlama yapılmış. Ekipler kurulmuş, hazırlıklar yürütülmüş, koordinasyon sağlanmış, kimlerin ne yapacağı, kimlere ne tür görevler verileceği belirlenmiş" ifadesini

Sandıklar üzerinden ciddi bir operasyon yürütülmüş

"Sandıklar üzerinden ciddi bir operasyon yürütülmüş. Sessizce, hiç gürültü çıkarmadan, kimsenin dikkatini çekmeden bir gizli seçim darbesine girişilmiş, daha doğrusu bu yapılmış. Mesele seçim değil diyen Sarıgül, ''Oy pusulalarındaki olağan yanlışlıklar değil, sayım hataları değil. Mesele matematik hesapları değil. Mesele demokrasiye inançla, seçim sonuçlarını hazmedip etmemeklealakalı değil. Mesele İstanbul'da belediyenin AK Parti'den CHP'ye geçmesi değil'' ifadelerini kullandı.