BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  POLİTİKA

İbrahim Kalın'dan Yeni Zelanda'daki katliama sert tepki: Dünya artık sesini yükseltmeli

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik saldırıyla ilgili, "Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir" dedi ve Dünya'nın artık bu tür İslamafobik söylemlere karşı sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. En az 30 kişinin hayatını kaybettiği tahmin edilen saldırıya Ankara'dan ilk tepki de geldi. Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir" dedi ve Dünya'nın artık bu tür İslamafobik söylemlere karşı sesini yükseltmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Kalın açıklamasına şu ifadelere yer verdi; 

Yeni Zelanda Christchurch’te Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişi hunharca katledildi. Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir.

"Dünya Artık Sesini Yükseltmeli"

İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yukseltmeli ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yeni Zelanda'da camiye saldıran Brenton Tarrant : Türk yiyici tanrı bunu istedi
Foto Galeri Yeni Zelanda'da camiye saldıran Brenton Tarrant : Türk yiyici tanrı bunu istedi Galeriye Gözat