BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  POLİTİKA

İBB askıda fatura uygulaması! Ekrem İmamoğlu detayları açıkladı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını sürecinde zor günler geçiren yurttaşlara destek olmak için "askıda fatura" uygulamasını başlattıklarını duyurdu.

Abone ol

İhtiyaç sahibi aileler, İBB'nin internet sitesindeki, "askıda fatura" uygulamasına su ve doğalgaz faturalarının bilgisini yazacak, yardımcı olmak isteyen hayırseverlerde siteye girip ödeme yapacak.

İmamoğlu, evde kalmak zorunda olan ya da işini kaybeden yurttaşlarla dayanışmak amacıyla geliştirilen "askıda fatura" uygulamasını tanıttı.

Askıda fatura uygulaması ibb.gov.tr sitesinde hizmete açıldı. Siteye girildiğinde iki seçenek çıkıyor. Biri Askıya Fatura Bırak, diğeri de Askıdan Al seçeneği.

Fatura eklemek isteyen kişi Askıya Fatura Bırak seçeneğine tıklıyor. Önüne aşağıdaki gibi bir panel açılıyor ve oradan gerekli bilgileri ekliyor. 

Faturayı ödemek isteyen hayırseverler de askıdan fatura al seçeneğine tıklayıp, bütçelerine göre bir faturayı seçip ödeyebilecekler. 

"Milyonlarca insan, neredeyse 2 aydır çalışamıyor"

Küresel salgının sağlık problemleri ile birlikte çok ciddi ekonomik sorunları da beraberinde getirdiğini vurgulayan İmamoğlu, şunları kaydetti: İstanbul'da, hayatını günlük gelirle kazanan milyonlarca insan, neredeyse 2 aydır çalışamıyor. Evlerine ekmek getiremiyorlar. Hayat, her geçen gün zorlaşıyor. Bu tablo, bize dayanışmayı daha da güçlendirmemiz gerektiğini gösteriyor. İBB olarak, her gün on binlerce aileye gıda yardımı, alışveriş kartı yardımı ve nakdi destek vermeye devam ediyoruz.

"Ben ne yapabilirim diye soruyorlar"

Hayat sadece bunlarla sınırlı değil. Vatandaşların gelir kaybı nedeniyle ödenemeyen faturaları da var. Pandemi süreci nedeniyle İstanbul'da 3 ay boyunca su faturası ödemeleri ertelendi. Ancak 3 ay sonra bu faturalar, mevcut faturalarla birlikte ödenecek. Yani birikmiş bir borç olarak, ihtiyaç sahiplerini zorlayacak. Doğal gazda ise yasal olarak fatura ertelemesi ne yazık ki yapılamadı. İBB olarak, bu zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmayı artırmak adına, yeni bir adım daha atıyoruz. Bu süreçte çok sayıda vatandaşımız dayanışma duygusuyla bizimle iletişime geçiyor ve ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımıza destekte bulunmak istediğini paylaşıyor. 'Ben ne yapabilirim' diye soruyorlar.

Askıda fatura uygulaması

Şimdi aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz" diye konuştu.

Kampanyanın özü şu:

İBB tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş aileler, İBB'nin internet sitesine giriş yapacak. Karşısına çıkacak olan, 'askıda fatura' uygulamasına tıklayacak; İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ'a ait su ve doğalgaz faturalarının bilgisini buraya yazacak. Fatura ödeyerek hayır yapmak isteyen hemşehrilerimiz de su için farklı fiyat aralığında, gaz için farklı fiyat aralığında fatura ödeme tercihinde bulunabilecek. Kampanya ile ilgili tüm ayrıntılara, ibb.gov.tr'ye girerek askıda fatura uygulamamızda görebilirsiniz. Mübarek Ramazan ayında, ihtiyaç sahibi olduğu kanıtlanmış ailelerin su ya da doğalgaz faturasını ödemek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı, kampanyamıza güçlü bir desteğe davet ediyoruz. Su ya da gaz faturasını ödeyemediği için gelecek günleri kendine dert eden vatandaşlarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Bu zor günlerde kimseyi geride bırakmayalım.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dünyada koronavirüsü atlatanların sayısı 1 milyon 150 bini geçti
Foto Galeri Dünyada koronavirüsü atlatanların sayısı 1 milyon 150 bini geçti Galeriye Gözat