BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  POLİTİKA

İBB aleyhine kurgu haber yapan ekip gözaltına alındı! Limon kumpası deniliyor

MERSİN Erdemli'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce satın alınan 100 ton limonla ilgili kurgu haber yapan 3 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Limon bahçesinde kayda alınan ve sosyal medyada paylaşıldıktan sonra basında da yer alan görüntülerin ardından AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nca suç duyurusunda bulunuldu.

Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığınca konuya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, görüntülerde yer alan Mahmut D, Ömer T. ve bu kişilerin görüntüsünü kaydettiği ileri sürülen Emrah T. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün gece gözaltına alındı. Şahısların evlerinde arama yapılırken, cep telefonlarının ve sosyal medya hesaplarının incelemeye alındığı öğrenildi. Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan şüphelilerin sorgularının sürdüğü belirtildi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklama

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, sözü geçen videoda yer alan kişilerin cemiyet üyesi olmadığını vurgulayarak, "Mersin Gazeteciler Cemiyeti, mesleğini onurla, şerefle yapan gazetecilerden oluşmaktadır" açıklaması yaptı.

 Suç duyurusu AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nca yapıldı

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu video ve bu videodaki şahıslarla ilgili olarak AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak videonun kim ya da kimlerin yönlendirmesi ile yapıldığının araştırılması için suç duyurusunda bulunduklarını söylemişti.

"Kumpas varsa, partimizi hedef almaktadır"

Ercik, sözlerini şöyle sürdürmüştü: Videodan ve videodaki şahısların paylaşımlarından yola çıkılarak partimizin suçlanması da asla kabul edilemez. Kaldı ki, dünyada belki de ilk kez bir filmin kamera arkası, filmin kendinden önce yayımlanmıştır. Söz konusu röportajdan önce röportajın kamera arkası CHP'nin İstanbul İl Başkanı tarafından dolaşıma sokulmuştur.

"CHP'nin İstanbul İl Başkanı acaba bu filmin yapımcısı mıdır?"

CHP'nin İstanbul İl Başkanı hemen partimizi suçlayan bir pozisyon almıştır. Haliyle akıllara gelen ilk soru şudur; CHP'nin İstanbul İl Başkanı acaba bu filmin yapımcısı mıdır? Ortada bir kumpas varsa bu kumpas en çok partimizi hedef almaktadır. Bu video üzerinden partimize yapılan saldırılar da bunun apaçık kanıtıdır. Partimiz adalete sonuna kadar güvenmektedir. ve söz konusu video ile ilgili de hukuki olarak tüm girişimler yapılmıştır.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İsveç'in tedavi etmediği koronavirüslü Türk vatandaşı artık hekimlerimize emanet
Foto Galeri İsveç'in tedavi etmediği koronavirüslü Türk vatandaşı artık hekimlerimize emanet Galeriye Gözat