BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.425,15
HABER /  GÜNCEL

Hürriyetin haberine yalanlama

Hürriyet'in bugün 'Vekil bey çay içiyor bekleyin' şeklinde manşetten duyurduğu haber yalanlandı.

Abone ol

Samsun'dan İstanbul'a gitmek için uçağı pist dışında beklettiği ileri sürülen AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, uçağın 3 dakika gecikmeyle kalktığını, İstanbul'a herhangi bir sarkma olmaksızın saatinde ve dakikasında vardığını söyledi.

Bugün bazı medya organlarında, "VIP salonunda sohbete dalınca Samsun'dan İstanbul'a gitmek için uçağı pist dışında bekletti" yönünde haberler çıkan Milletvekili Ahmet Yeni, olayın gerçekleştiği gün saat 09.50'de, 10.10'da İstanbul'a hareket edecek olan Türk Hava Yolları (THY) uçağındaki yerini almak için Çarşamba Hava Meydanı VIP Salonu'na giriş yaptığını kaydetti.

GÖREVLİLER KONUYLA İLGİLENDİ

Yeni, "Bir süre sonra uçağın hareket ettiğini fark ettim. Bunun üzerine görevlilere ikaz ederek, uçağın beni almaksızın erken hareket ettiğini ve bu konuda bilgi beklediğimi ifade ettim. Bunun üzerine görevliler, konuyla ilgilenileceğini ve bana bilgi verileceğini belirtti. Daha sonra görevlilerin uçaktaki kaptan pilot ile konuyu görüştüğünü ve uçağın pist başında beni almak için beklediğini söylediler. Ben de dışarıda bekleyen araçla pist başına intikal ettim ve uçağa bindim" dedi.

PİLOT GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPTI

Uçakta pilottan bilgi aldığını aktaran Yeni, "Pilot ile yaptığımız görüşme sonucunda, yolcuların benim için bekletilmediği, yolcu azlığı ve havaalanındaki yoğunluk nedeniyle uçuşun 15 dakika erken başlatıldığı, 3 dakikalık bir gecikme ile kalkışın gerçekleştiğini söyledi.