BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  MEDYA

Hürriyet 'Erdoğan muhtar bile olamaz'ın arkasında

Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Bildirici, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "Muhtar bile olamaz" diye atılan manşeti savundu.

Abone ol

Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Bildirici, 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hemen hemen her konuşmasında bahsettiği "Muhtar bile olamaz" manşeti hakkında açıklama yaptı.

MUHTAR BİLE OLAMAZ MANŞETİNİN ARKASINDAYIZ

Bildirici; Ertuğrul Özkök döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında atılan "Muhtar bile olamaz" manşetinin arkasında olduğunu söyledi.

İşte Faruk Bildirici'nin o yazısı: 

Bu manşette Erdoğan'ın 10 ay hapis cezası aldığı, cezanın Yargıtay'da onanması durumunda siyasi hayatının sona ereceği duyuruluyor. Yanında da bir kutu var; "Muhtar bile olamaz" o kutunun başlığı. Aynı şekilde Erdoğan'ın cezasının Yargıtay'da onaylanmasının ardından 24 Eylül 1998 tarihli Hürriyet'in sürmanşetinde "Siyasi hayatı bitti" başlığı kullanılmış. Haberin yanında da yine tek sütunluk "Muhtar bile seçilemez" başlıklı bir kutu yer alıyor.

Muhtar bile olamaz kutuları sadece o günkü hukuki durumu anlatıyordu. Bugünden geriye bakarak, o gün yazılan hukuki bilgileri, kendisine yönelik siyasi saldırının unsurları olarak göstermek en hafifinden haksızlık. Onun yerine Hürriyet teki o başlıkları, Erdoğan’ın seçilme hakkının elinden alındığı bir noktada bile siyasi mücadelesinden vazgeçmeyip, nasıl direnç gösterdiğini kanıtlayan bir kilometre taşı olarak kabul etmek daha doğru olur. Öyle ya, bir siyasi yasaklı iken cumhurbaşkanlığına değin yükselebilmek her siyasetçinin harcı değildir.

İŞTE O MANŞET

ekran-resmi-1435-11-07-2.54.45-pm.png