BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  DÜNYA

HSYK düzenlemesinin görüşmeleri gergin başladı

HSYK Kanun Tasarısının görüşmeleri öncesi AK Parti ve CHP’li vekiller arasında oldukça gergin anlar yaşandı. <br/>KİT Komisyonu Toplantı Sal...

Abone ol

HSYK Kanun Tasarısının görüşmeleri öncesi AK Parti ve CHP’li vekiller arasında oldukça gergin anlar yaşandı.
KİT Komisyonu Toplantı Salonu’nda toplanan Adalet Komisyonu’nda yer tartışması yaşandı. Toplantı salonuna daha önceden gelen AK Parti, MHP ve BDP’li komisyon üyesi milletvekilleri yerlerine oturken, toplantının başlamasına kısa bir süre kala salona gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki komisyon üyesi milletvekilleri ayakta kaldılar. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve AK Partili milletvekillerinin CHP’li milletvekillerine yer göstermelerine rağmen CHP’li milletvekilleri boş yerlere oturmamakta ısrar etti. Toplantı başlamadan önce Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya’ya itirazda bulunan CHP Grup Başkanvekili Altay’ın itirazlarını dikkate alan Ahmet İyimaya toplantının başka bir salonuda yapılması için açılışı yapmadı. Toplantı kısa bir süre sonra Plan ve Bütçe Komisyonu Salonu’na alındı. Bu sırada AK Partili ve CHP’li milletvekileri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

YENİ SALONDA DA SÜRDÜ
HSYK Kanun Tasarısının görüşüleceği Adalet Komisyonu’nda AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri arasında yaşanan yer tartışması, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya’nın toplantı salonunu değiştirmesinden sonra da devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna alınan toplantı öncesinde AK Partili milletvekilleri muhalefet milletvekillerinin sıralarına oturduğu gerekçesi ile CHP’li milletvekilleri yine itirazda bulundu. Ak Partili milletvekillerinin kalkmamakta ısrar etmeleri üzerine CHP Gurup Başkanvekili Engin Altay ve bir CHP’li Bülent Tezcan AK Partili milletvekillerinin oturduğu sıranın üzerine oturarak protesto etti. AK Partili milletvekillerinin kalkmasından sonra Engin Altay ve Bülent Tezcan boşalan sıraya oturdular. CHP’li Ali Rıza Öztürk, yer olmadığı gerekçesi ile komisyon salonunda bir müddet yerde oturdu.
(İHA)