BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlıktan pişman olunca...

Çeşitli iş yerlerinde hırsızlık yapan genç, yaptığı bu davranıştan pişman oldu. Kendisini ve arkadaşlarını ele verdi.

Abone ol

Sivas'ta 5 arkadaşı ile birlikte çeşitli iş yerlerinden hırsızlık yapan genç, yaptığı bu davranıştan pişmanlık duyunca kendisini ve arkadaşlarını ele verdi. Gözaltına alınan ihbarcı genç ile 3 arkadaşı tutuklandı.

Polise başvuran Abdulgazi A. (27), arkadaşları Alparslan Han A. (18), Yadigar K. (49), Fırat Y. (22), Hamdi Y. (24) ve B.E. (17) ile birlikte Demircilerardı ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerindeki 6 ayrı iş yerinden hırsızlık yaptıklarını ihbar etti.

Bu iş yerlerinden hurda demir, çok sayıda bıçak, bir miktar bozuk para, 1 gümüş işlemeli baston, bilgisayar, plastik kapı ve pencere malzemeleri çaldıklarını itiraf eden Abdulgazi A, polise verdiği ifadede hırsızlık yaptığı için pişmanlık duyduğunu, bu nedenle de kendisini ve arkadaşlarını ihbar ettiğini söyledi.

Gencin itirafı üzerine harekete geçen Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, Alparslan Han A, Yadigar K, Fırat Y, Hamdi Y. ve B.E'yi yakaladı.

Gözaltına alınan Abdulgazi A. ve 5 arkadaşı, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Zanlılardan Abdulgazi A. ile Alparslan Han A, Fırat Y. ve Hamdi Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Sivas E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Diğer zanlılar Yadigar K. ve B.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.