BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da maymunlar, maymun taklidiyle kaçırılacak

Hindistan'da Parlamento binası çevresinde ortalığı birbirine katan maymunları kaçırmak için maymun taklidi yapan 40 kişilik bir ekip kuruldu.

Abone ol

Hindistan'da Parlamento binası çevresinde ortalığı birbirine katan maymunları kaçırmak için maymun taklidi yapan 40 kişilik bir ekip kuruldu.

Genç erkeklerden oluşan ekip, tiz sesler çıkararak makak maymunlarının korktuğu langur maymunlarını taklit edecek. Uzun kuyruklu ve kara yüzlü langur maymunları, saldırgan mizaçlarıyla biliniyor.

Yeni Delhi sokaklarında binlerce maymun dolaşıyor. Hayvanlar işyerlerine, bahçelere giriyor ve insanların ellerindeki yiyecekleri alıyor.

Daha önce parlamento çevresindeki maymunlar, başka maymunlar tarafından korkutuluyordu.

Ancak hayvan hakları gruplarının protestoları ve bir mahkeme kararının ardından uygulamadan vazgeçildi.

Hindular makak maymunlarını kutsal kabul ediyor ve besliyor.

Kentsel Kalkınma Bakanı M Venkaiah Naidu şimdi maymunları, bu iş özel olarak işe alınan 40 kişilik ekibin parlamentodan uzak tutacağını söyledi.

Naidu, "Parlamento binasının içindeki ve önündeki maymunlar ve köpeklerle baş edebilmek için farklı yöntemler deneniyor. Bunlar arasında langur maymunu taklidi yapan özel eğitimli bir ekip de var" dedi.

Delhi Belediyesi yetkilileri de bu "çok yetenekli" görevlilerin agresif hayvanları korkutmak için ağaçların arkasına saklanarak maymunlar gibi sesler çıkardığını belirtti.

Yeni Delhi'deki binlerce maymun parlamentonun yanı sıra başbakanlık ve savunma bakanlığı binalarıyla trenleri "işgal etmiş" durumdalar.