BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22

Hiçte kolay değildi, 2015...

Kabul etmek lazım, 2015, bireysel olarak herkese göre değişmekle birlikte, ülkemiz adına oldukça zor bir yıldı. İşin siyasi ve politik kısmına girmek istemiyorum.

Kabul etmek lazım, 2015, bireysel olarak herkese göre değişmekle birlikte, ülkemiz adına oldukça zor bir yıldı. İşin siyasi ve politik kısmına girmek istemiyorum. Bu konulara değinen ve daha değinecek olan bir çok köşe yazarı var zaten. Ben sadece kaybettiğimiz ve yerine yenilerinin yetişmesi oldukça zor olacak büyük üstatları anacağım.

Müzik Dünyası için çok büyük bir usta olan Kayahan'ı kaybettik.

Türk edebiyatı denince akla ilk gelen çınarlardan birini, Yaşar Kemal'i kaybettik.

Ülkemizde pop müzik denince akla gelen çok önemli bir ismi, Erol Büyükburç'u kaybettik.

Tiyatro camiası Oğuz Oktay'ı kaybetmiş olmanın hüznünü içerisinde hala barındırmıyor mu?

Yeşilçam denince en başta olmasa da, akla kesinlikle gelirdi o. Hakkı Kıvanç'ı da kaybettik.

Ruhumuza hitap eden şarkılarla birlikte, genellikle seslendirenler kalır aklımızda ama o güzel şarkıları var edenler, güftekar ve bestekarlardır. Fikret Şeneş'i kaybettik.

Türk Sanat Müziğinin dev çınarı Müzeyyen Senar'ı kaybettik. Ustaların ustası Levent Kırca'yı kaybettik.

Gelelim dünyaya;

Uzay yolu dizisini unutmamız mümkün mü? Peki ya, Mr. Spock? Leonard Nimoy'u kaybettik.

Belki buraya yazmayı unuttuğum büyük sanatçılarda vardır. Onları da gıyaplarında saygıyla anıyor ve hepsine Allahtan rahmet diliyorum.

***

Bir diğer konu ise, çok sık rastladığım şu serzeniş: "Gazetelerden, televizyonlardan ve aslında hiçbir haber kaynağından doğru bilgileri alamıyoruz maalesef..." Bunu o kadar çok kişiden duyuyorum ki, değinmeden edemedim.

Bir kişinin, kendisine sunulan bilgilerin objektif olmadığını, yani subjektif olduğunu bilmesi için kişinin o olayla ilgili bizzat kendisinin net bilgisi olması gereklidir. Yani siz olayı bizzat bilmiyorsanız ya da çok ama çok güvendiğiniz bir kişiden duymadıysanız, size aktarılanın tam olarak öyle olmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz? Direk yoruma açık mevzuları kast etmiyorum ancak salt bilgi gerektiren bir çok konuya da, bu yanlı haber yahu deyip çıkıyor insanlar işin içinden. Bunu cidden nasıl yapıyorsunuz?

Haber kaynaklarına güvenin. İşe bu kadarda acımasız bakmayın. Sizleri yanıltmaya çalışanlar olduğu kadar, adam akıllı bir bilgi verebilmek için çabalayan bir sürü kurum ve çalışanlar var. İnanın bana.

Sağlıcakla kalın...