BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  GÜNCEL

HES inşaatında son dakika çığ faciası!

HES tüneli inşaatı sırasında son dakika çığ düşmesi sonucu 3 işçi çığ altında kaldı, 2 işçi yaşamını yitirdi.

Abone ol

Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde yapımı devam eden Balkodu- 2 Hidroelektrik Santralı inşaat alanına çığ düştü. İlk belirlemelere göre 2 işçi ölürken, çığ altındaki 3 işçiyi kurtarma çalışması başlatıldı.

Olay, Trabzon- Bayburt sınırındaki bölgede Balkodu Deresi üzerine inşa edilen Balkodu- 2 Hidroelektrik Santralı şantiyesinde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Tepeden kopan çığ, tünel inşaatının girişinde çalışan işçilerin üzerine düştü.

Olayın duyulması üzerie bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Köylülerin de ulaştığı HES şantiyesinde çığ altındaki işçileri kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, çığın meydana geldiği Balkodu- 2 HES inşaatında kurtarma çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Kaymakam Gül, ilk bilgilere göre 2 işçinin öldüğünü, 3 işçiyi kurtarma çalışmasının sürdüğünü açıkladı.

İŞTE ÇIĞ ALTINDA KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Çığ altında kalan işçilerin isimleri belli oldu.

Çığ felaketine yakalanan işçilerin isimlerinin; Muhammet Işıklı, Lokman Çelik, Nusret Er, Erhan Arslan ve Can Özyürek olduğu öğrenildi. Nusret Er'in, arkadaşları tarafından ölü olarak çığ altından çıkartıldığı belirtildi. Diğer işçilere ulaşmak için çalışmalar sürüyor.

Balkodu- 1 ve Balkodu- 2 Hidroelektrik Santrallarının yapımını engellemek için çevreciler uzun süre eylem yapmış, sonunda HES inşaatları başlamıştı.

VALİ OLAY YERİNE HAREKET ETTİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara'da HES santrali inşaatında çalışan işçilerin çığ altında kalmasıyla ilgili açıklama yaptı. HES santrali tüneli girişinde meydana gelen olay sonrasında çığ altında kalanlardan 2'sinin cesedine ulaşıldığını kaydeden Vali Öz, "Çığ altında kalan diğer 3 vatandaşımızın da kurtarılması çalışmalarını şirket çalışanları kendi gayretleriyle sürdürüyor. Kar nedeniyle kapalı olan yaklaşık 10 kilometrelik yolun açılması çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi. Vali Öz, olayın meydana geldiği Karacam bölgesine hareket etti.

Bu arada çığın ardından kurtarma ekiplerinin ulaşımı için yol açma çalışmalarına katılan bir iş makinesi devrildi.

İlçenin Karaçam Mahallesi Kavlatan Bölgesinde özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde meydana gelen çığın ardından çok sayıda iş makinesi yol açma çalışmalarına katıldı.

Çalışmalarda yer alan özel bir şirkete ait iş makinesi, Köknar Mahallesi mevkisinde yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak devrildi.

Kazada, iş makinesi operatörü yara almadan kurtuldu.

AFAD BÖLGEYE ULAŞTI!

Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin Çaykara'da çığın düştüğü bölgeye ulaştığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre AFAD ekipleri, çığda mahsur kalan 16 kişiye gıda malzemeleri ulaştırırken, henüz çığ altında kalan 4 kişi için müdahalede bulunamadı. Ekipler hava şartlarından ve yeni bir çığ düşme ihtimalinden dolayı temkinli davranarak çığ altındakilere de ulaşmaya çalışıyor.

trabzon-cig-felaketi.20150110163441.jpg
KAYMAKAM GÜL: İHBAR GELDİ AMA...

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, çığın meydana geldiği Balkodu- 2 HES inşaatında kurtarma çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Kaymakam Gül, ilk bilgilere göre 1 işçinin öldüğünü, 4 işçiyi kurtarma çalışmasının sürdüğünü açıkladı.

Balkodu- 1 ve Balkodu- 2 Hidroelektrik Santrallarının yapımını engellemek için çevreciler uzun süre eylem yapmış, sonunda HES inşaatları başlamıştı.

trabzon-cig-felaketi.jpg