BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,88
ALTIN 2.439,29
HABER /  GÜNCEL

Her şeyden habersiz oyun oynadı fotoğrafı görünce...

Şehit Yüzbaşı Alper Kocaman için Ankara'da düzenlenen törende gözyaşları sel oldu. Törende şehit yüzbaşının oğlunun tabuta dokunarak babası ile vedaşlaşması herkesi kahretti.

Abone ol

DEAŞ'ın havan topu saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep'te şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman için Ankara'da tören düzenlendi. Törende şehit yüzbaşının oğlunun her şeyden habersiz oyun oynaması yürekleri dağladı


Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DEAŞ'ın  havan topu saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep'te şehit olan  Yüzbaşı Alper Kocaman, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Gaziantep'te 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında düzenlen tören sonrası  şehit Kocaman'ın (32) cenazesi uçakla memleketi Ankara'ya getirildi.

    Şehit Kocaman için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen törene,  eşi Azize, 3 yaşındaki oğlu Ata Alp, babası Osman, annesi Muzaffer ve yakınları  ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay  Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki  Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri  Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar,  Ankara Valisi Ercan Topaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem  Keleş'in kıldırdığı cenaze namazında şehidin babası Osman Kocaman, Genelkurmay  Başkanı Orgeneral Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak'ın arasında  saf tuttu. Namazın ardından baba Çolak ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı  döktü.

Bir süre askerlerin omuzlarında taşınan şehit Kocaman'ın Türk  bayrağına sarılı tabutu daha sonra top arabasına konuldu. Bu sırada şehidin eşi  Azize Kocaman gözyaşlarına boğulurken, yakınlarının kucağındaki oğlu Ata Alp de  tabutuna dokunarak babasıyla vedalaştı.

BABASININ FOTOĞRAFINI GÖRÜNCE...

Yaşananlardan habersiz Ata Alp'in tören alanında Oyuncak araba ile  oynaması ve cenaze top arabasına götürüldüğü sırada babasının fotoğrafını görünce  "baba, baba" diye seslenmesi yürekleri dağladı.

 Ayakta durmakta güçlük çeken anne Muzaffer Kocaman ise töreni  tekerlekli sandalyeden izledi. Top arabasının geçişi sırasında komutanlar şehit Yüzbaşı Alper Kocaman  için selam durdu.Şehit Kocaman'ın naaşı törenin ardından Cebeci Şehitliğinde toprağa  verildi.

 Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğiyle Özgür  Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı sırasında dün  DEAŞ terör örgütü unsurları tarafından Türk birliklerinin bulunduğu bölgeye havan  mermisi atılması ve bir başka bölgeye de roket ve el bombalı saldırı düzenlenmesi  sonucu 3 asker yaralanmış, yaralılardan Yüzbaşı Alper Kocaman, Gaziantep  Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan müdahaleye  rağmen şehit olmuştu.