BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

Her şey kamyondan düşmesiyle başladı

Resul Uzundal'ın başına gelen talihsizlikler kaynak yaparken kamyondan düşerek yaralanmasıyla başladı.

Abone ol

Mersin'de 2 ay önce iş kazası geçirince çalıştığı işyerinden çıkarılan kaynakçı 27 yaşındaki Resul Uzundal, aylık 300 liralık kirayı, elektrik ve su parasını ödeyemedi. 7 yıllık eşi Fatma'nın da kendilerini terketmesiyle Resul Uzundal, elektriksiz ve susuz evde 6 yaşındaki ikizler İlayda ve Kader, 2 yaşındaki Yusuf ve 1 yaşındaki Cebrail'le baş başa kaldı. Karanlıkta yakılan mumun devrilmesiyle evde çıkan yangından ise içerdeki ikizler son anda kurtarıldı.

4 çocuk babası kaynak ustası Resul Uzundal 2 ay önce bir kamyonda kaynak yaparken dengesini kaybedince, düşerek yaralandı. Gidemediği işinden çıkartılan ve 300 lira olan tek katlı evin kirasını ödeyemeyen Uzuldal'ın uzun süredir ödeyemediği su faturaları yüzünden de suyu kesildi. Ardından ev sahibi, bir aylık kirayı geciktirince elektrik sayacına gelen kabloları söktürünce, aile karanlıkta kaldı. Uzundal'ın 4 çocuk annesi eş 30 yaşındaki Fatma Uzuldal da yaşadığı sıkıntıya dayanamayarak evi terk etti. 4 çocuğuyla başbaşa kalan Resul Uzuldal'ın başına son felaket de 3 gün önce geldi. Resul Uzundal, sürekli ağlayan Yusuf ve Cebrail'i susturabilmek için yakındaki bir parka götürdü, ikiz çocuklarını evde bıraktı. Bu sırada karanlık evi aydınlatmak için yakılan mumla oynayan ikizler, perdelerin tutuşmasına neden oldu. Çocukların çığlıklarını duyan komşuları eve koştu. Komşuları ikizleri ölümden kurtarırken, odadaki yangın ise daha fazla büyümeden söndürüldü.

TALİHSİZLİK PEŞ PEŞE GELDİ

Başına gelen talihsizliklerin kaynak yaparken kamyondan düşerek yaralanmasıyla başladığını belirten Resul Uzundal, "Felaketler peş peşe geldi. Kamyonda kaynak yaparken düşüp yaralandım. Zaten işleri yolunda gitmeyen şirket kaza geçirince işten çıkardı. Bir aylık kirayı ödemedim diye ev sahibi elektriği kestirdi. Faturaları birikince su da kesildi. Tüm bunlar yetmezmiş gibi eşim de evi terk etti. Mum ışığıyla idare ederken ikiz çocuklarım az kalsın yanıyordu. Buzdolabı çalışmayınca evdeki tüm gıdalar bozuldu. 4 çocuğumla ne yapacağımı şaşırdım durumdayım" diye yardım istedi.

EŞE İSYAN

Yaşadığı şansızlıkların art arda gelmesiyle çaresizlik içinde kalan Resul Uzundal, eşinin evini terk etmesine bir anlam veremediğini belirterek, "Bu zor günlerde yanımda bana destek vermesi gerekirken, kolay yolu seçip kaçtı. Defalarca kendisini telefonla aramama rağmen evine bir türlü dönmüyor. Şu an en küçük oğlumu yurda verip, diğer 3 çocuğumu da Sivas'ta bulunan ailemin yanına göndereceğim. Ancak, onları götürmek için cebimde yol param dahi yok" diye konuştu.