BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01

Her Şey Çok Açık

Bu ülkede vatanseverler kadar vatan hainleri de var. Hem de düşündüğünüzden fazla..

Bu ülkede vatanseverler kadar vatan hainleri de var. Hem de düşündüğünüzden fazla.. Bunu açıkça söylediğiniz zaman da nedense birileri hemen durumdan vazife çıkarıp ağızlarından salyalar akıtarak o klasik söyleme başvuruyorlar: Ayrıştırıyorsun, kutuplaştırıyorsun vs.

Kimin ayrıştırdığı kimin toparladığı çok açık ortada..

Bu vatanı korumak için köprüye şehit olmaya giden de ortada, bankamatiğe koşan da..

Darbe sırasında havalimanında halk ile kucaklaşanlar da ortada, hızlı şekilde bulduğu ilk eve kaçanlar da..

Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine çoluk çocuğu ile haftalarca meydanlarda nöbet tutanlar da ortada, darbe tiyatroydu diyenler de..

Köprüde şehit edilenler için ağlayanlar da ortada, şehit eden hainleri savunanlar da..

Almanya’ya, ABD’ye ve bilumum terör sevici ülkelere kaçan vatan hainlerini korumaya çalışanlar da ortada, bu vatan hainlerinin yüzüne tükürenler de..

Hükümetin başında istemediği siyasi parti var diye ecnebilere ‘gelin bize yaptırım uygulayın’ diyenler de ortada, sabah akşam canını dişine takmış bir şekilde devletimizin ve milletimizin selameti için koşturanlar da..

Katar Krizi başladığında ‘acaba Türkiye’yi de etkileyip AK Parti’yi sallar mı bu iş’ beklentisi ile lağım ağızları sulananlar da ortada, o krizi bitirebilmek ve bölgede barışı hakim kılmak için çabalayanlar da..

Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Kimse kendini kamufle ettiğini sanmasın. Her şey koskoca bir milletin gözü önünde cereyan ediyor. Bu millet sabırlı bir şekilde bekliyor. Geçmişten çıkardığı dersler daha soğukkanlı ve daha dikkatli şekilde hareket etmesini sağlıyor.

17 senenin hıncını taşıyanlar, karşılarındakilerin yaklaşık bir asırdır devam eden harici ve dahili zulümlere uğradığını bilmiyorlar ya da bilmek istemiyorlar.

Ama artık rüzgar ters taraftan esmeye başladı birileri için. Artık ne yapsalar ters tepiyor. Kumpasları tutmuyor, tuzakları bozuluyor, hileleri ayaklarına dolanıyor..

Çünkü karşılarında samimi şekilde millete hizmet etmek isteyen bir topluluk var. Milli birlik ve beraberlik vurgusu yapan, olabildiğince affeden, bağışlayan, karşı tarafın hatalarına olabildiğince müsamaha gösteren bir topluluk.

Belki fazla geliyor birilerine bu müsamahakar tavırlar. Belki bu yüzden tiyatro diyorlar 15 Temmuz’da gerçekleşen ihanet girişimine. Belki bu yüzden şehit olanın değil de kurşun sıkanın hakkını aramaya başlıyorlar. Belki bu yüzden kontrollü darbe diyorlar milletin feneri ile aydınlatılan o karanlık geceye.

Merak etmeyin. Geçmişin yanlışları bugünün senaryoları olmayacak Allahın izniyle. Soğukkanlı, vakur ve sonuna kadar davasından emin bir topluluk var bu ülkede. Bu insanlar vatanperver, bu insanlar milletin ta kendisi.

Şimdi isteyen sözüm ona adalet için yürürken ‘bu yürüyüş Demirtaş’ın sessiz çığlığıdır’ desin, isteyen 15 Temmuz Destanı’nın yıldönümünü kutlamaya çıkan bizlere hakaret etsin, isteyen apaçık vatan hainlerine ‘kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan vatan haini diyemem’ desin, isteyen de gitsin köprüde millete kurşun sıkanlar linç edildi diyerek hainleri savunsun!

15 Temmuz bize çok şey gösterdi gerçekten. Ama en çok da bu asil milletin ne kadar tahammüllü olduğunu gösterdi. Dışarıdan aldıkları talimatları harfiyen yerine getirenlerin ne kadar kararlı olduklarını da gösterdi. Son bir senedir yaşadığımız gelişmeler bize en çok da millet olarak bir arada durmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Büyük liderin dediği gibi: ‘Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız.’

Safların belirginleştiği, kirli ittifakların teker teker ortaya çıktı bugünlerde birlik ve beraberliğe eskisinden daha fazla ihtiyacımız var. Bunun her daim farkındayız. Ancak ayrışmadan ve kavgadan beslenenlere de müsamaha göstermemeliyiz. Çünkü zalime merhamet mazluma eziyettir.