BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99

Hem şehit yakını hem HDP’li!

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu iyi çalışıyor. Yanlış anlaşılmasın, partisinin HDP ile yaptığı gizli ittifakı gizleme konusunda iyi çalıştığını söylüyorum.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu iyi çalışıyor. Yanlış anlaşılmasın, partisinin HDP ile yaptığı gizli ittifakı gizleme konusunda iyi çalıştığını söylüyorum.

Şahit olmuşsunuzdur. 

Bundan bir süre önce CHP ile terör destekçisi HDP'nin ittifakını eleştiren Hatice Ocak isimli kadını ikna etmek için uzun süre dil dökmüş ama başarılı olamamıştı.

Garibim ne yapsın?

"HDP ile iş birliği yapıyorsunuz" diyen kadını, "Yok öyle bir şey seni kandırıyorlar" diye başından savmıştı.

Ama Allah işte, daha bu sözlerin yankısı devam ederken yine kendi ağzıyla kendi diliyle HDP ile yapılan iş birliğini doğrulamıştı.

Ziyaretlerinden bir diğerinde, HDP'li bir seçmenin "Sizi Selahattin Demirtaş'a çok benzetiyoruz" sözlerine "Sağolun. Yüreğimiz bir, sizi mahcup etmeyeceğiz" diye cevap vermişti. 

E, saklamaya çalıştığı gerçek kabak gibi ortaya çıkınca ne yapacak? Şöyle çaktırmadan, şöyle alttan alta HDP'yi seçmenine kabul ettirme çalışmalarına başladı. 

Ve ne yaptı dersiniz?

Önceki gün bir yerde kürsüye çıkmış konuşurken kendisini dikkatle dinledim. Size yemin ediyorum, gülmekten az daha fenalık geçiriyordum. 

Başından geçen bir olayı anlattı var ya, inanamazsınız. Ben onun gibi anlatamam ya. O videoyu bulup mutlaka izlemelisiniz. Yani öyle bir şey ki bunu masal niyetine evdeki çocuğuna anlatsan, "Babam manyağa bağladı" diye odasından kovar. 

O derece...

En iyisi kendisinden dinleyelim. 

"Dün değil evvelsi gün Esenler'de bir vatandaş önümü kesti. Dedi ki kıyletli başkanım. Ben Siirtliyim. Hem pazarcıyım hem Kürt'üm. Ben dedi, HDP'ye de oy veren bir insanım dedi. Ben teröriste benziyor muyum Allah aşkına yahu dedi. Ben, ben şehit ailesiyim aynı zamanda dedi. Bunu duyunca benim yüreğim yandı. Bugün de aynı şeyi Sultanbeyli'de 20-25 kişi söyledi. Ben bu dostuma sarıldım, hiç umursama o lafları dedim"

Şimdi Erman Toroğlu gibi "Oynatalım uğurcuğum" diyelim ve konuşmayı baştan sona yeniden analiz edelim. 

Bugüne kadar sokakta HDP ile CHP'nin gizli aşkı yüzünden pek çok kez tepkiyle karşılaşan, bazı vatandaşlar tarafından da adeta tokat gibi sözlerle uğurlanan Ekrem İmamoğlu'nun yolunu Esenler'de biri kesmiş.

Bu vatandaş Siirtliymiş ve pazarcıymış. Aynı zamanda da HDP'liymiş. Gerçi HDP'li olduğunu söylemesine de pek gerek yokmuş zira yol kesmesinden neyin nesi olduğunu bayağı belli etmiş!

Ama ilginç ve enteresan olan neymiş?

Bu vatandaş hem HDP'li imiş hem de şehit yakınıymış!

Anlamayanlar için Türkçe'nin mealini de yapayım.

Şehit yakınıyım dediğine göre, büyük ihtimalle bir yakını PKK'lı teröristler tarafından katledilmiş bu vatandaşın. Ama bu vatandaş buna rağmen PKK'nın siyasi temsilcisi olan HDP'ye oy veriyormuş!

Sultanbeyli'de 20-25 kişi daha Ekrem İmamoğlu'nun yolunu kesmiş ve aynı sözleri, ama birebir aynı sözleri söylemiş. Onlar da hem şehit yakınıymış hem de HDP'ye oy veriyormuş!

Yufka yürekliliğiyle tanınan Ekrem İmamoğlu da ne yapsın, içi şöyle bir cız etmiş. Sarılmış her birine ayrı ayrı, "Değerli dostum, hiç umursama o lafları" demiş.

Sosyal medyada fenomen olan vatandaşın dediği gibi...

Şimdi ben ne diyeceğimi, deyip demeyeceğimi, desem bile kime diyeceğimi bilemiyorum sevgili okur kardeşim. 

Gördüğüm kadarıyla Kemal Kılıçdaroğlu desteksiz atma konusunda en az kendisi kadar maharetli birini aday göstermiş İstanbul'a...

Niye bunu söylüyorum?

Şundan:

Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasını onlarca televizyon kanalı takip ediyor. İmamoğlu'nun her vatandaşla sohbeti, her el sıkışı, her diyaloğu an be an kayıt altına alınıyor. 

Şayet 20-25 kişi Ekrem İmamoğlu'nun yolunu keserek böyle bir muhabbet içine girmiş olsaydı, biz bundan muhakkak haberdar olurduk. Haberdar olmak ne demek? İmamoğlu ve CHP bu görüntüyü, bu diyaloğu 31 Mart akşamına kadar gözümüze sokarcasına vizyonda tutardı.

Ama her ne hikmetse böyle bir görüntü yok. İmamoğlu'nu takip eden bazı meslektaşlarımla konuştum. Hepsi ağız birliği etmişçesine, böyle bir diyaloğun yaşanmadığını söylüyor. 

Kaldı ki böyle bir diyalog yaşanmış olsa bile, İmamoğlu'nun bundan övgüyle bahsetmesi de ayrı bir utanç kaynağıdır aslında...

Yani onurlu bir siyasetçi ne yapardı söyleyeyim.

O şerefsize mahlukata "dostum" demez, boynuna sarılmaz, "Bu sözleri sakın umursama" demezdi. Aksine, "PKK bir yakınını şehit etmesine rağmen sen hala HDP'ye oy verdiğini söyleyebiliyorsan, senin kanında bir bozukluk var. Ben bu vatan için can veren şehidimin kemiklerini sızlatan senin gibi bir kanı bozuğun desteğini de oyunu da istemem" der, arkamı dönüp giderdim. 

İşte bu tablo televizyon kanallarında günlerce haber olur, oy vermeyen insanlar bile "Helal olsun, delikanlı adammış" derdi. 

Ama yine de hakkını teslim edelim. 

Adam hayali masallar anlatma ve desteksiz yalan atma konusunda gerçekten çok iyi!