BIST 13.742
DOLAR 46,12
EURO 53,33
ALTIN 6.325,79
HABER /  POLİTİKA

Hem Özel hem Kılıçdaroğlu konuştu! CHP'de grup toplantıları bundan sonra nasıl olacak?

CHP'de "Grup toplantısında kim konuşacak?" sorusu bugün yanıt buldu. Özel, Meclis'te Kılıçdaroğlu ise CHP Genel Merkezi'nde konuştu. Toplantıların ardından değerlendirmelerde bulunan Gürsel Tekin, yeni dönemde Meclis'te tek bir genel başkanın kürsüye çıkacağını söyledi.

Abone ol

 tv100 canlı yayınında konuşan Gürsel Tekin, hem Kılıçdaroğlu'nun tavrını değerlendirdi hem de parti içindeki sürece ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

"YAŞANANLARDAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM"

CHP'de yaşanan tablo nedeniyle üzgün olduğunu belirten Tekin, Kılıçdaroğlu'nun süreç boyunca sağduyulu davrandığını söyledi.

Tekin, "Yaşananlarla ilgili çok üzüldüm. Mutlak butlan kararı çıkar çıkmaz Kemal Kılıçdaroğlu son derece sağduyulu davrandı. Butlanın sebebi kendisi de değil. Bugün kendisinin de dediği gibi 73 müteahhitten kaynaklanan bir sorun yaşıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu bu sorunu çözmek için adım attıkça tam tersi karşılık aldı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun polemiklerin bir parçası olmak istemediğini belirten Tekin, Genel Merkez'de yapılan toplantının parti içindeki gerilimin büyümesini engellediğini savundu.

"Kılıçdaroğlu yaratılan bir polemiğin parçası olmak istemedi. Bir kavganın olmaması için çok doğru bir karar aldı. Bugün binlerce arkadaşımız Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasını dinledi" ifadelerini kullandı.

"ARINMA" BASİT BİR ŞEY DEĞİL"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan "arınma" mesajına da değinen Tekin, bunun sıradan bir çıkış olmadığını söyledi.

"Önümüzde uzun bir yol var. Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu 'arınma' konusu önemli bir iddia ve bu basit bir şey değil" dedi.

İHRAÇLAR GÜNDEME GELECEK Mİ?

Tekin, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından gündeme gelen ihraç iddialarına ilişkin de dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"Bahsedilen suçlardan birine bulaşan bir delege varsa Kılıçdaroğlu'nun veya bizim hiçbir şey olmamış gibi davranmamız beklenemez" diyen Tekin, yarın yapılacak MYK toplantısını işaret ederek, "Toplantıdan çeşitli kararlar çıkabilir" ifadelerini kullandı.

"CHP'DE TEK GRUP TOPLANTISI OLACAK"

Parti içinde bundan sonraki süreçte grup toplantılarının çift başlı şekilde devam edip etmeyeceği yönündeki soruya da yanıt veren Tekin, yeni dönemde Meclis'te tek bir genel başkanın kürsüye çıkacağını söyledi.

Tekin, "Hayır. Bundan sonraki süreçte TBMM'de kurallara uygun şekilde CHP Genel Başkanının kürsüde olacağını göreceksiniz" dedi.