BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  DÜNYA

Helikopterin düşüş anını anlattılar

Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünde yaşayan vatandaşlar, sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin Türk jetleri tarafından düşü...

Abone ol

Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünde yaşayan vatandaşlar, sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin Türk jetleri tarafından düşürülmesine tanık oldu. Köylüler, "Helikopter düşerken 3 kere patladı, 2 kişi paraşütle atladı" dedi.
Suriye ordusuna ait askeri helikopterin sınırı ihlal ettiği gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından düşürülmesi Hatay’a bağlı sınır köylerinden de görüldü. Helikopterin düşürülmesine tanık olan köylüler olay anını anlattı. Sınır köylerinden Güveççi’de yaşayan Ayşe Uygur, helikopterin sesini uzaktan duyduklarını belirterek, "Biranda büyük bir patlama oldu o anda tarlada çalışıyorduk. Helikopter düşerken üç kere patladı ve içinde iki kişi paraşütle atladı. Suriye tarafına doğru ilerledi" diye konuştu.
Bir başka görgü tanığı Mehmet Uygur ise, tarlada çalışırken helikopter sesi duyduklarını ve bir süre sonra Türk savaş uçağını havada gördüklerini anlatarak, "Suriye’ye ait olan helikopter Türkiye sınırının oldukça içerisine girmişti ikaz edildi ve sonra düşürüldü" diye konuştu.
(İHA)