BIST 9.565
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.482,03
HABER /  GÜNCEL

Hedef Baykal ve Büyükanıttı

PKK'nın sözde askeri kanat sorumlusu, Ankara'daki hain saldırının asıl hedefini ve sebebini açıkladı. İşte o konuşmalar;

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na bir açıklamada bulunan bölücü terör örgütü PKK’nın sözde askeri kanat sorumlusu ’Dr.Bahoz Erdal’ kod adlı Hüseyin Feyman, Ankara'da 6 kişinin öldüğü canlı bombalı saldırıda asıl hedefin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt olduğunu açıkladı.

Terörist Feyman, “Basından da izlendiği kadarıyla bu eylem Genelkurmay'ı hedeflemiştir. Ancak bu eylem sonucunda birçok sivil de yaşamını yitirmiştir. Bu eyleme dönük birçok değerlendirme ve yorum yapılmıştır. Eylemi kınamak veya kınamamak sorunu çözmüyor. Bu eylemi doğru okumak lazım. Bu eylem, Türkiye de yaşanan Kürt sorununun geldiği aşamayı görmek açısından önemlidir. Bizce, bu eyleme yol açan nedenleri araştırıp analiz etmek daha önemli bir husus olacaktır. Hem sosyolojik temelleri bakımından, hem de siyasal ve diğer boyutlarıyla ele alınıp değerlendirilmesi gerekir'' dedi.

TERÖRİST TEHDİTLER SAVURDU
Terörist Feyman, kendilerine göre eylemin en önemli nedeninin anti-Kürt temelinde geliştirilen politikalar olduğunu ve bu nedenle CHP lideri ve Genelkurmay'ın bu durumda sorumlu olduğunu ileri sürdü. Terörist Feyman, “Anti-Kürtlük temelinde geliştirilen politikalar var. Kürt karşıtlığı temelinde uygulanan şiddet dozajına karşı bir tepki ve bir karşılık verme eylemidir. Bu nedenle bu eylemin temel sorumlusu; bu milliyetçiliği, bu şovenizmi geliştiren başta Baykal olmak üzere siyasi partilerdir, Genelkurmay'dır'' diye konuştu.
     
Tehditler de savuran terörist Feyman, “Bu eylemin de gösterdiği gibi, Türkiye'de tehlike büyüktür. Eğer Kürt sorununun çözümü ekseninde Kürt halkının talepleri dikkate alınmazsa, başta önderliğimiz olmak üzere halka bu biçimde yönelim olursa, bu radikal-kontrolsüz şiddet eğilimi ve eylemleri daha da gelişebilir. Bu yönlü ihtimal ve tehlike büyüktür'' dedi.