BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Önder'den flaş kongre çıkışı!

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, KCK kongresiyle ilgili konuştu, koşulların yerine getirilmesi halinde toplanabileceğini söyledi.

Abone ol

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hükümetin kendilerine verdiği sözleri tutması halinde KCK'nın bir hafta sonra kongreyi toplayacağını iddia etti. İzleme Heyeti konusunda mutabık kalınmasına rağmen "Saray fırçası sonra" hükümetin geri adım attığını savunan Önder, İmralı'nın barış konusunda evrensel bir çatı ortaya koyduğunu söyledi.

CNN TÜRK'te "360 Derece"de Şirin Payzın'ın konuğu olan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, mutabık kalınan noktaların yerine getirilmesi halinde KCK'nın hükümetin istediği kongreyi toplayacağını söyledi. İzleme Heyeti konusunda mutabık kalınmasına rağmen yerine getirilmediğini anlatan Önder şöyle konuştu;

"Bu ülkedeki hiçbir yurtdaşın itiraz etmediği ama hükümetin küçümsemeyle ne kadar ayıp ediyorlar, ne kadar yazık ediyorlar. Bu ne başlıklar felan! Kimse demiyor bu ne kadar kıymetli birşey, muhatabımız da çok ciddi bir muhatap ve böyle evrensel bir çatı koyuyor ortaya. Gelin bunun altını hep birlikte dolduralım demiyorlar.

"SARAY'DAN FIRÇA YİYİNCE GERİ ÇEKİLDİLER"

İşte bunları yaptıkları takdirde, bunun irade olarak duysun Sayın Davutoğlu'ndan, önce söyleyip sonra da Çankaya'dan ya da şimdiki adıyla Saray'dan zılgıtı yiyince geri çekilde değil. Bu iş ciddiyet ister. Barış kararlılık ister, cesaret ister. Öyle hemen demagojiye sığınma yok! 

"HAKİKATTEN KAÇMASINLAR"

Biz insanlara güveniriz! Bugün çıkıp desinler ki kendimizi bağlıyoruz, bu hakikat komisyonunu kuracağız. Neyden kaçıyorlar? Hakikatten kaçıyorlar aslında. Yani bunun neyine itiraz ediyorsunuz kardeşim dediğinizde bir cevabı yok. Hakikatler ortaya çıksın. Hakikat denen şey kişiye göre değişen şey değildir. Bakın Cemil Bayık özür diliyor. Yaraları başka azaltamayız. Önce ortaya çıkacak, sorumluluklar belirlenecek. Başka türlü tramvayı atlatamayız."