BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  GÜNCEL

HDP'li belediyenin şok PKK oyunu Özhaseki açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bölücü terör örgütü PKK'ya destek verdiği iddia edilen HDP’li belediyeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gazetecilerle yaptığı sohbette terör örgütü PKK'ya destek veren HDP'li belediyelerin son oyunlarını anlattı.

Özhaseki, HDP'li belediyelerin çalışanlarına "Maaşının ve bayram ikramiyenin yarısını bize vereceksiniz" dediğine ilişkin iddialar bulunduğunu belirterek, buna örnek olarak Mardin Belediyesi'ni gösterdi. Özhaseki, "Ancak bunun ileride kendileriyle ilgili bir iddianameye dönüşmemesi için yazılı değil, sözlü yapıyorlarmış. Uyanık bunlar" dedi.

"BİZ VATANDAŞA 3 TEKLİFTE BULUNDUK"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde operasyonlar sırasında zarar gören vatandaşların evlerinin yenilenmesi için başlattıkları çalışmaları önlemek için HDP'li belediyeler ve terör örgütüne yakın STK'ların kara propaganda yaptığına dikkat çeken Özhaseki şunları söyledi:

"HDP ve örgüte yakın avukatlar vatandaşın aklını çelmek için yalan üstüne yalan söylüyor. Biz vatandaşa 3 teklifte bulunduk; 'Parasını verelim, evinizi siz yapın ya da konut verelim' diye. Şimdi o avukatlar vatandaşlara 'Sakın imza atmayın sizi kandırıyorlar. Biz size verilecek paranın 5 katını vereceğiz' diyerek kandırıyorlar, 'AİHM'ye götüreceğiz. Devlet sizi kandırıp üstüne bir de tehcir edecek. Paranızı alın' diyorlar. Sonra bu parayı da ellerinden alacaklar. Kara propaganda yapıyorlar. Adice bir propaganda. Bunu özellikle Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapıyorlar. Bu kara propagandaya karşı oralarda bürolar açtık. Sur'da iki büro daha açacağız. Ayrıca diğer ilçelerde de bürolar kurulacak. Bu bürolarda 10'ar kişi bulunacak. Vereceğimiz evlerin resimlerini, maketlerini koyacağız. Broşürler dağıtılacak. Ne yapacağımızı anlatacağız. Biz de karşı kampanya yürüteceğiz."



"BÖYLE REZİLLİK GÖRMEDİM"

HDP'lilerin, Avrupa'da da kara propaganda yürüttüklerini, operasyonlar sırasında zarar gören evlerin resimlerini çekip Avrupa'ya Türkiye'yi şikâyet ettiğini belirterek, "Böyle rezillik görmedim. Kendileri yıkıyor, sonra devlet yıktı diye servis ediyorlar" dedi.

"YIL SONUNA KADAR 1500 EV TESLİM EDİLECEK"

Yürütülen bu kampanya ile vatandaşı ikna etmeye başladıklarına dikkat çeken Özhaseki, "Başvurular başladı. Silopi'de inşaatlara da başladık. Evlerin yapılması en az 9-10 ay. En kısa sürede nasıl yapılacaksa onu yapıyoruz" dedi. Özhaseki, Cizre'de yer tespitinin başladığını, bazı yerlerde ise hasar tespit çalışmalarının tamamlanmadığını kaydetti. Özhaseki, TOKİ'nin Diyarbakır'da 3 binin üzerinde konut yaptığını, bunların bin 500 tanesinin yıl sonunda teslim edileceğini söyledi.