BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dolar toplayanlara seslendi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzonda Adım Adım Ekonomi programında konuştu. Eylül ayında enflasyonda tek hanelerin görüleceğini belirten Bakan Albayrak, yaz aylarında dolar toplayanlara seslendi.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzonda Adım Adım Ekonomi programında konuştu. 2019'un ilk çeyreğinde çok daha iyi bir büyüme rakamı görüleceğini belirten Albayrak yaz aylarında dolar 6-7 liradan alanlara seslendi.

Albayrak'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Cari açıkta beklediğimizden çok daha güçlü bir netice var. Yaz aylarında cari fazla sürecine gireceğiz. Sadece 3 ay içinde faizlar 20'lere inmeye başladı. 2013 Mayıs ayında faziler 4-5'lere inmişti. Gezi süreci bir başladı faizler yüksedi sFaizler tek haneli hale getireceğiz. İş dünyası işin siyasi ve operasyon tarafını da görüyor.

Dolar alanlar çok beklersiniz
Doların artacağını kimler söylüyor bunu söyleyeyim bir malum siyasi motivasyonla kötücül bir söylemle seçimlere gitmeye çalışanlar var. Bir de Ağustos'ta 6-7'dan dolar alanlar var onlar 10-15 liradan satacaklardı ya.  Ağustos-ekim aylarında dolar toplayanlar şimdi kara kara düşünüyor. Ne yapacağız? 'Kriz çıksa da, füze yağsa da satsak kâr etsek' Çok beklersiniz

Seçimlerden sonra daha çok beklersiniz
Hele seçimlerden sonra çok beklersiniz. Türkiye hazinesinin parası bol, çok rahat. Biz 2019'un finansmanını bitirdik. Gelen varsa uygun maliyetli bakarız. Enflasyonla mücadelede sıfır taviz, çok katıyız. Programımızda önceliği enflasyonda tek haneli rakamlara inmek.

Devlet her türlü müdaheleyi yapacak
Enflasyon üzerindeki baskının en başında gelen, gıda fiyatlarındaki spekülatif fiyatları sınırlamak için tanzim satış noktalarını devreye aldık. Mevsimsel etkilerden de kaynaklanan baskıları azalttık. Ocak-şubattaki spekülatif fiyatlama, tanzim satış devreye girer girmez yarı yarıya düştü. Devlet olarak gerekli gördüğümüzde her türlü müdahaleyi yapacağız. 

Enflasyonda tek haneleri göreceğiz
Tedbirlere bağlı olarak enflasyonu 19'lu seviyelere getirdik. Önümüzdeki dönemde mevsimsel koşullar ve yapısal tedbirlerle eylül ayı gibi tek haneli rakamları göreceğiz."