BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,59

Hayatla Beraber Erzurum Palandöken'de

Yüreği mert ruhu asil şehrin güzel insanları, misafirperverlikleriyle adeta içimizi ısıttı. Başlangıçta ikliminden olsa gerek oldukça soğuk ve karla kaplı şehir, içine girdikçe çarşılarına sokaklarına karıştıkça insanlarıyla sohbet ettikçe unutulmaz beyaz

Merhabalar,

Bu hafta her cumartesi saat 12:00- 14:00 arasında Atv Avrupa ekranlarında izleyiciyle buluşan Hayatla Beraber Programının çekimleri için Erzurum Palandöken’deydim.

  

Yüreği mert ruhu asil şehrin güzel insanları, misafirperverlikleriyle adeta içimizi ısıttı. Başlangıçta ikliminden olsa gerek oldukça soğuk ve karla kaplı şehir, içine girdikçe çarşılarına sokaklarına karıştıkça insanlarıyla sohbet ettikçe unutulmaz beyaz düşler diyarı apaydınlık bir kent olarak kendini sevdiriyor.

  

Palandöken kayak merkezinde kayak severlerin ve tüm tatilcilerin hizmetine açılan ve 12 ay boyunca hizmet veren Xanadu Snow White Hotel, Erzurum ve Türk turizmi için yepyeni ve değer katan bir otel yatırımı olmuş. Otelin Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı ve Misafir İlişkileri Müdürü Aytek Özkan bu oteli bizlere gezdirdi.

   

Odalarındaki detaylardan, kayak odasına ışıklandırılmış kayak pistinden SPA’sına kadar konforlu ve Erzurum’a renk katan bu tesis kayak severlerin Erzurum’daki yeni adresi olacaktır.  Palandöken, Erzurum şehir merkezi ve havalimanı ulaşım kolaylığı ile dikkatleri çekiyor. İstanbul Atatürk Havalimanından hareketle 2,5 saat içerisinde kayak pistlerine ulaşmak mümkün.

  

Erzurum’un kendine has şehir yapısı, gezilip görülecek yerleri ve lezzetleri ve sıcak insanları Erzurum’u ziyaret ettiğinizde pişman olmayacağınız bir anı olarak belleğinize kazınıyor.

  

Kadayıfçı Muammer Usta, Erzurum’un meşhur Cağ Kebabı ve Kadayıf dolmasını afiyetle gelenlerin beğenisine sunarken, dönerci Hacı Baba ise meşhur döneri ile dikkatleri çekiyor.

  

Taşhan da ise oltu taşından yapılan teşbih ve hediyelik takılar Erzurum’a gelenlerin beğenisine sunuluyor.

  

Kadayıfçı Muammer Usta ve dönerci Hacı Baba’nın takdire şayan dostluğu ve samimiyeti soframızı daha da anlamlı, Erzurum gezimizi ise unutulmaz bir zaman dilimine çevirdi.

  

 Erzurum da çok çalıştık, çok üşüdük ama bu doğunun mistik şehri, insanları ve doğal güzellikleri ile tüm yorgunluğumuzu bizlere unutturdu.

  

Erzurum’a veda vakti

22.50 uçağı ile İstanbul’a dönmek üzere havalimanına giderken karlarla kaplı şehir apayrı ve apaydınlık düşleri ile bizleri uğurladı. Erzurum havalimanındaki yoğun kar yağışına rağmen uçağımız bir bekleyişin ardından gecenin karanlığına karıştı.

   

Erzurum’a hasret ve özlemle bakarak veda ettik.

Bu hafta ATV Avrupa ekranlarından yayınlanan Hayatla Beraber Programının çok ilgi gören Erzurum bölümünü bu linkten izleye bilirsiniz.