BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,30
HABER /  GÜNCEL

Hayatını el sanatlarına adadı

BİTLİS'in Tatvan ilçesinde eğitimini Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde sürdüren 3 çocuk annesi Şazime Hancı, atölyesinde hem farklı branşlarda el sanatlarını icra ediyor hem de çeşitli kurslar veriyor.

Abone ol

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, ortaokul ve liseyi dışardan bitirerek eğitimine Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde devam eden Şazime Hancı, el sanatlarıyla ilgili kurslarda başkalarına da eğitim veriyor.

Evlendiğinde ilkokul mezunu olan ev hanımı Şazime Hancı, 3 çocuk dünyaya getirdi. Hancı, hem çocuklarını büyüttü hem de açıköğretim yoluyla ortaokul ve lise eğitimini tamamladı.

Aynı zamanda sanatla uğraşan ve Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü'nde eğitimini sürdüren Hancı, bu başarısıyla ilçedeki kadınlara da örnek oluyor.

Hancı, eşinin de verdiği destekle hem eğitim hem de el sanatı çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Hancı, "Önemli olan yakınlarınızın size inanmasıdır. Eşim bana inandı, güvendi ve büyük destek sağladı. Ona çok teşekkür ediyorum. Desteği olmasaydı bu mücadele benim için çok daha zor olacaktı. En önemli olan şey ise özellikle çocuklarıma iyi bir örnek teşkil etmektir." diye konuştu.