BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL

Hayatı bir santimle kurtuldu

Trabzon'da bir kız çocuğu, nereden atıldığı belli olmayan maganda kurşununa hedef oldu.

Abone ol

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne bağlı Ambarcık Köyü'nde evlerinin önünde oynayan kız çocuğu, nereden atıldığı belli olmayan maganda kurşununa hedef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Akçaabat İlçesi'ne bağlı Ambarcık Köyü'nde evlerinin önünde oynayan Zehranur Can (9), dün öğle saatlerinde nereden geldiği belli olmayan bir maganda kurşununun hedefi oldu. Boynuna saplanan mermi çekirdeği nedeniyle biranda kanlar içinde yere yığılan Zehranur Can, hemen ailesi tarafından önce Akçaabat Devlet Hastanesi'ne ardından da Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Çubukçu tarafından ameliyata alınan küçük kız, yaklaşık 3 saat süren ameliyat sonrasında Beyin Cerrahi Bölümü'nde tedavi altına alındı.

Babası Nizamettin Can kızının başından biran olsun ayrılmazken, küçük kız olayın şokunu atlatmaya çalışıyor. Dün evlerinin önünde oynadığı sırada maganda kurşununa hedef olduğunu belirten Zehranur, "Evimizin kapısının önünde oynuyordum. Atılan kurşun başıma geldi. Bir tanesi hendeğe düştü. Hayatta olduğum için mutluyum" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Ahmet Çubukçu ise mermi çekirdeğinin Zehranur'un boynuna saplandığını ifade ederek, "Mermi kafa arka tarafından girip aşağı boyun bölgesine doğru 10 santimetre cildin altından ilerlemiş. Ameliyatla bu mermi çekirdeğini çıkardık. Hastamız olayı çok ucuz atlattı. Mermi, 1 santimetre daha içeri girseymiş, omuriliğine isabet edecek ölüm ve sakat kalma riski olacaktı. Ancak mermi omuriliğe çok yakın bir yerde durmuş. Hayati tehlikeyi atlattı, sakat kalma riski de ortadan kalktı. Hastamız çok şanslı" diye konuştu.

Öte yandan önceki gün yine Akçaabat İlçesi Fındıklı Köyü'nde bir düğün töreninde, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından havaya ateş edilmiş ve düğüne katılan eski köy muhtarı Baki Altuntaş (70) kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti.