BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18

Hayat okulu mezunlarından mesaj var..

Osmanlı zamanında İstanbul'a gelen seyyahlar, sokakta gezen insanların hepsinde garip bir olgunluk ve sürekli bir tefekkür halinde olmalarından hayret ve övgüyle bahsetmişler..

"Eğitim" kelimesi "eğmek" ya da "eğip itmek" kökünden gelir. 1940'lara kadar tedrisat, talim, maarif olan bu kelimeyi "eğitim"e çevirenler; geleceğe dair ciddi bir mesaj vermişler, eğitim sistemimizi de bu minvalde dizayn etmişler diye düşünüyorum..
 

Osmanlı zamanında İstanbul'a gelen seyyahlar, sokakta gezen insanların hepsinde garip bir olgunluk ve sürekli bir tefekkür halinde olmalarından hayret ve övgüyle bahsetmişler..

Bugüne gelince sokaktaki gençliğin acıklı haline, üniversitelerdeki terör sempatisini, kız erkek ortak tuvalet kullanma çabasını görünce anlıyorum bizi iyi eğitmişler.. Şanlı başımızı eğip, batıya batıya itmişler..
 

Dindarlara gelirsek, evet, eğitim az fakat terbiye çoktur. Nefs terbiyesinden geçmiş, hakikatin sırrına varmış, yüce gönüllü insanlarla; gezi parkı olaylarında biber gazı yemek kadarlık bir acı çekme geçmişi olan kalemşörler, hadsizce alay ediyorlar.
 

Diplomayla belgelenemeyen değerlere sahip olduklarını kanıtlayamadıkları için itilip kakılan, "ulan öküz anadolulu" tabir edilen insanlar, ülke işgal edilirken canlarını tankların silahların altına seve seve serdiler. Kurtuluş savaşında her türlü acıyı açlığı ayrılığı yaşamış mübarek annelerimizin namusunu, politika malzemesi yapan diplomalılar, can derdinde saklanırken, Aşık Veysel gibi kıyafeti hor görülen köylüler, jetler havalanamasın diye tarlasının mahsülünü ateşe verdiler..

Darbeyi bir aksiyon filmi izler gibi tv karşısında çaylı kahveli ortamlarda seyredenlerin diplomaları duvarda çürürken, kağıt üstünde yazmayan imanıyla, vatanı atmak için yakılan ateşe bir damla su taşımak için meydanlara koştu doksanlık diplomasız dedeler.. Düşman ülkelere kendi ülkesine ekonomik yaptırım uygulayın diye yalvartan, gemi batarken atm kuyruğuna sokan diplomanızın, sizi daha vatansever ya da millet sevdalısı yapamadığı kanıtlandığı için mi bu kadar sesiniz çok çıkıyor acaba?

Bir yüzyıldır bu diplomaları dindar diplomasızların gözüne sokmak dışında, bu ülke için ne ürettiniz? Kendi vatandaşınızın kıyafetiyle, şivesiyle alay ettiniz. Beraber yaşamayı öğrenmek yerine, içip içip "yallah Arabistan'a" dediniz.. Ne kadar kutsalımız varsa sabah akşam Twitter'dan sövüyorsunuz. Allah bizi sizin elinize düşürmesin sayın muhalifler.. Düşersek bizi bu kez okul önlerinde başörtümüzden sürüklemez, meydanlarda yakarsınız..