BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu 9 ili meteoroloji acil uyardı!

Hava durumu raporları şok etti meteoroloji açıkladı. 9 ili şiddetli yağış için uyaran meteoroloji alarm verdi. Trabzon Rize, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır için kritik uyarı. Peki İstanbul hava durumu nasıl olacak?

Abone ol

Hava durumu raporlarını meteoroloji açıkladı. 9 ili şiddetli yağış için uyaran meteoroloji özellikle Doğu Karadeniz'de yağışların akşam saatlerinde rüzgarla birlikte artacağını açıkladı. Meteoroloji Trabzon Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan, Ardahan'ı kırmızı alarm verdi. Peki İstanbul hava durumu nasıl olacak. Şiidetli yağışlar İstanbul'da da devam edecek mi?

Doğu Karadeniz'de bugün akşam saatlerinde başlayacak yağışın gece yarısından itibaren kuvvetleneceği, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize il geneli ile Artvin'in kıyı ilçelerinde pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve metrekareye 51-100 kg yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek su baskınları ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı ve doğusunda yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey ilçeleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor. Sıcaklık değeri önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BU İLLER AMAN DİKKAT! METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün açıklamasına göre, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların akşam ve yarın sabah saatlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel ve su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.