BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu 22 nisan raporu kötü!

Hava durumu tüm yurtta mevsim normallerinin altında. Bugün yani 22 nisan öğleden sonra birçok ilde şidderli yağışlar başlayacak. Özellikle İstanbul hava durumu akşam saatlerinde kötü.

Abone ol

Sıcaklıklar 3-5 derece daha düşecek özellikle bugün 22 nisan günü yurt genelinde hava durumu kötü. İç kesimlerde ve yüksek bölgelerde yer yer kar yağışı görülebilir. Meteoroloji İç Ege için zirai don uyarısı yaptı. İstanbul'da sabah başlayan yağışlar öğleden sonra etkisini arttıracak. En yüksek sıcaklık  bugün 11 derece olarak ölçülecek. Balkanlardan gelen yeni soğuk hava dalgasının etkisi ile sert ve soğuk esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi içinde sel ve yağış uyarısı var. Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde şiddetli yağış sel baskınlarına neden olabilir. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana'da hava durumu nasıl olacak?

EN SON HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

hava-durumu.20150422093339.jpg

İSTANBUL'DA SICAKLIK DÜŞÜYOR

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Kuzey yönlerden yönlerden zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

screen-shot-2015-04-22-at-9.29.58-am.png

23 NİSAN'DA HAVA NASIL OLACAK?

Peki, 23 Nİsan'da hava durumu nasıl olacak? Yurt genelinde 23 Nisan'da hava durumu soğuk ve yağışlı olacak. İstanbul'da sıcaklık 11 derece olacak ve sabah saatlerinden başlayan yağış zaman zaman etkisini arttıracak.

İSTANBUL 23 NİSAN HAVA RAPORU

screen-shot-2015-04-20-at-3.15.15-pm.png


GÜNEY EGE'DE FIRTINA VAR!

Güney Ege'nin Güneyinde (Marmaris-Kaş arası) Fırtına Bekleniyor!

Halen kuzey ve kuzeybatıdan esmekte olan rüzgarın öğle saatlerinden sonra kuvvetini artırarak 6 ila 8 yer yer 9 kuvvetinde fırtına ve kuvvetli fırtına (50-75 km/saat yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

hava-durumu1.20150422094002.jpg

AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Akdeniz açıkları ile Doğu Akdeniz'in batısında rüzgarın yarın (21.04.2015 Salı) öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Batı Akdeniz açıklarında Salı gece saatlerine(23:00) kadar, Doğu Akdeniz'de Çarşamba günü ilk saatlerine(03:00) kadar etkisini sürdürmesi tahmin edilmektedir.

Antalya körfezinde Çarşamba(22.04.2015) günü ilk saatlerden (00:30) itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Çarşamba sabah(09:00) saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

hava-durumu-3.20150422094023.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR!

Yarın (Salı) öğle saatlerinden 22.04.2015 Çarşamba günü öğle saatlerine kadar , Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ile Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli yer yer yer çok kuvvetli (26-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BU İLLERE SON DAKİKA UYARI!

Doğu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın; Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ BULUTLARI UYARISI!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ve yarın (Salı) , Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Iğdır,Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak) çevrelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Yarın (Salı) Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU KESİMLERDE YAĞIŞ ŞİDDETLENİYOR!

Türkiye'nin Doğu kesimleri için çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın, Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Öte yandan, bugün ve yarın, Doğu Anadolu'nun doğusunda, rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

hava-durumu-2.20150421095533.jpg

Yarın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ARDAHAN'DA NİSAN KARI

Ardahan’da dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı özellikle yüksek bölgelerde etkili olurken, vatandaşlar Nisan ayında yağan karın şaşkınlığını yaşadı.

Kar yağışıyla birlikte şehir merkezinde trafikte aksamalar meydana geldi. Kışlık lastiklerini çıkartıp yazlık lastik takan şoförler, araç kullanmakta zorlanırken belediye ekipleri ise kala mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Şehir merkezinde kar kalınlığı ise 5 santimetreye yükseldi.

nisan-ortasinda-lapa-lapa-kar--5548010.jpeg

BOLU'DA NİSAN AYINDA YAĞAN KAR SÜRÜCÜLERİ ŞAŞIRTTI

Nisan ayı olmasına rağmen Bolu Dağı'nda görülen kar yağışı sürücüleri şaşırttı.

Bolu'nun bin 100 rakımlı Karanlikdere ve Seymenler mevkiinde ara ara devam kar yağışı zeminde etkili olmazken, yol kenarları ve yeşillik alanlar beyaza büründü. Sürücüler Nisan ayında yağan kar yağışı karşısında şaşkınlık yaşarken, yağışın yol üzerinde etkili olmamasına rağmen araçlarını tedbirli kullanmaya özen gösterdiler.

BAZI İLLERDE EN YÜKSEK SICAKLIK

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batı kesimleri yağmurlu 9
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 20
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9
Erzurum: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.) 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16