BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  POLİTİKA

Hassas düğüne kimler katıldı?

Gözler bu düğündeydi. Davalı ve davacı buluşacak mıydı? Haşim Kılıç'ın kızının düğününde nefesler tutuldu.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın kızı Ayşe Tuba Kılıç, dün Sheraton Oteli’nde gerçekleştirilen düğünde işadamı Mustafa Çubuk’la dünya evine girdi.

GÜL, ERDOĞAN, YALÇINKAYA VE İDDİANAMEDE ADI GEÇENLER YOKTU

Düğüne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hakkında kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya katılmadı.  Haklarında siyaset yasağı istenen bakanlar ile AK Parti’nin kapatılması istemiyle açılan davada hakkında siyaset yasağı istenen sembolik hiçbir isim katılmadı.

KOMUTANLAR YOKTU

Düğüne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanlarından da katılan olmadı.

4 BAKAN VARDI

AKP’yi düğünde, kapatma davasının iddianamesinde ismi geçmeyen Başkan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin temsil etti. TBMM Başkanı Köksal Toptan da düğüne eşiyle birlikte geldi.

ŞENER, AKSU VE ALİ COŞKUN GELDİ

AKP MKYK üyesi ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’le, eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da düğüne katıldı. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar düğüne eşleriyle geldi.

BAYKAL EŞİNİ GETİRMEDİ, BAHÇELİ YOKTU

Düğüne CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yalnız katılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gelmedi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Anayasa Mahkemesi eski başkanları Mustafa Bumin ve Tülay Tuğcu, BJK Başkanı Yıldırım Demirören ile çok sayıda siyasi yargı mensubu ve Kılıç’ın aile dostu isim katılanlar arasında yer aldı.

MÖNÜDE NELER VARDI

Yaklaşık 1000 kişinin çağrıldığı düğüne katılımın beklenenden az olduğu belirtildi. Düğünde davetlilere Türk meze tabağı, su böreği, dana külbastı, dondurmalı meyve salatası ve düğün pastası ikram edildi. Kılıç’ın bir süre önce yeni restoranının açılışına katıldığı Tavacı Recep Usta’dan getirtilen çiğköfte ve ekşili dolma da davetlilere sunuldu. Mönüde alkollü içki yer almadı ancak isteyen davetliye garsonlarca alkollü içki servisi yapıldı.

NİKAH ŞAHİTLERİ

Kılıç’ın Sayıştay denetçisi olan kızı Tuba Kılıç’la müteahhit Mustafa Çubuk’un nikâhlarını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı. Tuba Kılıç’ın nikâh şahitliğini Tülay Tuğcu ile eski Başbakan Yıldırım Akbulut yaptı. Damadın şahitleri ise Ali Çubuk ve Bülent Sungur oldu. Nikâhın kıyılmasından sonra genç çift ilk danslarını yaptı.

TAKILAR ÇİFTE MASALARI DOLAŞIRKEN TAKILDI

Basın mensuplarının alınmadığı düğünde Anadolu Ajansı ve TRT’ye görüntü alma izni verildi. Takı merasiminin yapılmadığı düğünde davetliler genç çifte hediyelerini masaları dolaştıkları sırada taktı. Hediyeler gelinin nedimesinin taşıdığı bir çantada toplandı. Düğün gece yarısına doğru sonlandı.

NEREDEYSE TÜM DEVLET ERKANININ KATILDIĞI DÜĞÜNÜN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN