BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  GÜNCEL

Hariri'nin istifasında flaş gelişme! İşler karıştı...

Suudi Arabistan'da bulunduğu sırada istifa ettiğini açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, tartışmalı günlerin ardından döndüğü Lübnan'da istifasını resmi olarak Cumhurbaşkanı'na sundu. Hariri'nin istifası ile ilgili son dakika gelişmeler neler?..

Abone ol

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da sürpriz bir şekilde istifasını açıklamasından 17 gün sonra ülkesine döndü ve istifasını resmi olarak Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a sundu. Cumhurbaşkanı Avn ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yapan Saad Hariri, "İstifamı Cumhurbaşkanı'na sundum, beklememi söyledi" dedi...

Hariri, Lübnan'ın bağımsızlığının yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törende basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mişel Avn'la görüşmesinde istifasını sunduğunu ancak Avn'ın isteği üzerine bu adımını ertelediğini ifade etti.

Hariri, "İstifa konusunu Cumhurbaşkanı Avn ile görüştüm. Avn, istifamı bekletmemi ve konuyla ilgili daha fazla istişarede bulunmamı istedi. Avn'ın bu isteğini kabul ettim." diye konuştu.

Hariri, Suudi Arabistan'ın, İran ile giriştiği nüfuz mücadelesi kapsamında kendisini istifaya zorladığı iddialarını reddetmişti. İstifasını açıkladıktan günler sonra 'zorla tutulduğu' iddia edilen Suudi Arabistan'dan Paris'e giden Hariri, Mısır ve Güney Kıbrıs'ta da temalarda bulunduktan sonra Lübnan'a dönmüştü. 

HÜKÜMETTE HİZBULLAH DA VAR

Lübnan'da Hizbullah da geçen yıl kurulan ulusal birlik hükümetinde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Mişel Avn Suudi Arabistan'ı, Hariri'yi zorla alıkoymakla suçlamıştı.

Aynı zamanda Suudi Arabistan vatandaşı olan ve bu ülkeyle yakın bağları bulunan Hariri'nin yanı sıra Riyad yönetimi de bu iddiayı reddediyor.

47 yaşındaki Hariri'nin mülk sahibi olduğu Suudi Arabistan'ın, onun lideri olduğu Gelecek Hareketi'nin en önemli destekçisi olduğu ise biliniyor.