BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Harfiyatın içinden insan kemiği çıktı

Azerbaycan'ın Kars Bakonsolosluğu önündeki villadanin bahçesinde insan kemikleri çıktı

Abone ol

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu önündeki villanın bahçe düzenlemesi için getirilen hafriyatın içinden insan kafatası ve kemikler çıktı.

Azerbaycan Başkonsolosluğu önünde bir vatandaşa ait villanın bahçe düzenlemesi için Sukapı Mahallesi'ne hafriyat döküldü. Hafriyatın içinden insan kafatası ve kemiklerin çıkması üzerine polis ekipleri araştırma başlattı. Yapılan incelemede, hafriyat alınan bölgenin eski bir mezarlık olduğu anlaşıldı.

Daha sonra söz konusu bölge polis tarafından kontrol altına alınarak, Müze Müdürü Necmettin Alp olay yerine çağrıldı. Alp, olay yerinde yaptığı araştırmada, Sukapı Mahallesi'nde ''Tez Harap'' diye bilinen bölgedeki mezarlığın 18'nci Yüzyıla ait Osmanlı mezarlığı olduğunu söyledi.

Bu bölgeyi doldurmak için mezarlığın olduğu yerden hafriyat alındığını ifade eden Alp, ''Bu arada kaybolmuş bir mezarlık da hafriyatla birlikte gelmiş. İskelet, tahmini 200-250 yıllık. Kemikler kadın cesedini tamamlıyor bir kısmı da ya mezarlıkta kaldı ya da buradaki toprağın altında olabilir'' dedi. Alp, olayla ilgili arkeolojik bir durumun söz konusu olmadığını, kemiklerin müzeye götürülüp tekrar incelendikten sonra mezarlıktaki yerine tekrar gömüleceğini kaydetti.