BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Halil Dilek Özcan kimdir? Ailesi, hayatı hakkında bilinmeyenler...

Sinop'un Türkeli ilçesi Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan MHP'den istifa etti. Peki kimdir Halil Dilek Özcan? Ailesi, siyasi hayatı hakkında bilinemeyenler neler? Yanıtı haberimizde...

Abone ol

Türkeli ilçesi Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan partisi MHP'den istifa ettiğini açıkladı. Açıklamasında Genel Merkez'e göndermeler yapan Özcan kimdir? Ailesi ve kendisinin bilinmeyen yönleri neler?

HALİL DİLEK ÖZCAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

1968 Türkeli doğumlu olan Halil Dilek ÖZCAN ilk, orta ve lise tahsilini Türkeli ilçesinde tamamladı. Lise tahsilinden sonra Üniversite sınavında 19 Mayıs Üniversitesi, Amasya Meslek Yüksek Okulunun Muhasebe Bölümünü kazandı. Öğrenimini bir müddet devam ettirdikten sonra ticari hayata atıldı ve tahsiline ara verdi.

Askerliğini bitirdikten sonra İstanbul’da aydınlatma üzerine şirket kurarak ticari hayatına tekrar başladı. Daha sonra ise Türkeli’ne gelerek ticaret hayatına devam etti. 1994 seçimlerinde Türkeli Merkez Mahallesi Muhtarlığı’na seçilerek 1999 seçimlerine kadar ilçemize muhtar olarak hizmet verdi.

Evli ve iki çocuk babası olan Halil Dilek ÖZCAN, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Türkeli Belediye Başkanı seçilmiş ve 1999-2004 yılları arasında Türkeli Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.

2004 yerel seçimlerinden sonra ticaret hayatına devam eden Halil Dilek ÖZCAN 2006 yılından itibaren Ankara’da faaliyet gösteren bir firmada AB projeleri ve Belediyelerle ilgili konularda yöneticilik yapıtı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yeniden Türkeli Belediye Başkanı seçilmiştir.