BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  GÜNCEL

Halep'i zor günler bekliyor

Suriye yönetiminin Halep'e yönelik hava saldırısına bir tepki de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Önümüzdeki birkaç gün içinde bu anlamda Halep'te maalesef çok insani kayıpları artıracak gelişmeler olmasından kaygılıyız. Bu konuda da ben BM Genel sekreteriyle de bir görüşme yapmayı planlıyorum. Zaten kendisi de bu konuda uyarıcı mesajları vardı. Diğer ilgili ülkelerle de yakın temas halindeyiz'' dedi.

ULUSLARARASI SUÇ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetiminin, Halep kentine yaptığı hava saldırısının uluslararası bir suç olduğunu ve bu konuda da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'u görüşme yapacağını söyledi.

Konya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetiminin Halep'e yaptığı hava saldırısı ile ilgili olarak şöyle konuştu:

"Halep’deki gelişmeler kaygı verici. Ağır silahlarla ve en önemlisi hava kuvvetleri kullanımıyla Halep üzerindeki baskı artırılıyor. Sivil bir yerleşim merkezine dönük olarak hava kuvvetlerinin kulanıyor olması, bunu açıkcası uluslararası bir suç haline dönüştürür. Şu ana kadar da kullanılıyordu, ama Halep'e yoğun bir yığınak yapıldığı istihbarat bilgisini alıyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içinde Halep'de çok insanı kayıpları artıracak gelişmelerin olmasından kaygılıyız. Bu konuda da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteriyle görüşme yapmayı planlıyorum. Zaten kensininde, bu konuda uyarıcı mesajları vardı."