BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hakkari'de minibüs mayına çarptı: 10 ölü

Hakkari Geçitli köyü arasındaki bölgede, bir yolcu minibüsün mayına çarptığı bildirildi.

Abone ol

Hakkari'de mayınlı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Saldırıda kaç kişinin öldüğü henüz netlik kazanmazken, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı. Yaralılardan hastaneye getirilen bir çocuğun bacağının koptuğu öğrenilirken ölenlerden birinin de hastaneye yaralı olarak getirildiği, ancak kurtarılamadığı belirtildi.

Hakkari'nin Geçitli köyünün yolcu minibüsü her sabah olduğu gibi yolcularını, Hakkari merkezine taşıyordu. Minibüs Durankaya mevkiine gelirken yola önceden döşenen anti-tank mayınına bastı.

 Meydana gelen şiddetli patlamada minibüste bulunan 9 kişi olay yerinde can verdi. 2'si çocuk 3 kişi de ağır yaralandı. Yaralılardan biri Hakkari Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yaralı 2 çocuğun tedavisine devam ediliyor. Çocukların durumlarının ağır olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ulaşırken, yaralılar Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilmeye başlandı.

Öte yandan saldırıya maruz kalan Geçit Köyü halkının geçimini köy koruculuğuyla sağladığı buna rağmen referandumda BDP'nin boykot kararına uyduğu ve sandığa gitmediği öğrenildi.