BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher silahlı saldırıda şehit edildi

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, ekibinde yer alan bir polis memuru tarafından silahlı saldırıya uğrayarak şehit edildi.

Abone ol

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, öğle saatlerinde gittiği polis evinde oturduğu sırada yanına yaklaşan ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde çalıştığı öğrenilen bir polis memuru tarafından başından silahla vurularak şehit edildi.

Emniyet Müdürü Cevher, olay yerinde hayatını kaybederken saldırıyı gerçekleştiren Nasuh Çulcu adlı polis memuru diğer meslektaşları tarafından ayağından vurularak gözaltına alındı.

Tayin tartışması

Nasuh Çulcu, iddiaya göre başka bir ile tayini çıkınca durdurmak istedi. Çulcu, bu konuyla ilgili Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher ile konuşmak için polisevine geldi. Çulcu, tayini durdurma konusunda Cevher'den olumlu yanıt alamayınca tartışma çıktı. 

Öğle yemeğinde 3 el ateş etti

Yaşananların ardından polis memuru, Nasuh Çulcu öğle yemeği sırasında beylik tabancısını çıkartarak yemekhanede bulunan Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Cevher'e 3 el ateş açtı. Omuz ve başına isabet eden kurşunlarla yaralanan Cevher, hayatını kaybetti.

Taciz suçlamasıyla özel harekattan çevik kuvvet'e gönderildi iddiası

Çulcu'nun Cevher'den önce bir kadın komiser yardımcısı ile aynı konuda tartıştığı öğrenilirken, Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki görevinden bir kadını taciz olayı nedeniyle uzaklaştırıldığı öne sürüldü.

Valilikten açıklama: Kaçarken ayağından vurularak yakalandı

Hakkari Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13.07.2021 günü saat 13.50 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli, İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan CEVHER Polisevinde yemek yediği esnada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh ÇULCU tarafından 3 (üç) el silahla ateş edilerek vurulmuş, polis memuru Nasuh ÇULCU olay yerinden kaçtığı esnada görevli polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır.

Emniyet Müdürü Hasan CEVHER, Hakkari Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şehit olmuştur."

                                               Hasan Cevher

Çok sayıda FETÖ operasyonlarına imza atmıştı

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher’in, görevi sırasında uğradığı saldırıda şehit oldu. Cevher, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.

Menfur saldırı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen 17-25 Aralık yargı darbesinin ardından önce İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcılığı, daha sonra da aynı şubeye ‘müdür’ olarak atanmıştı. İstanbul’da görev yaptığı sırada FETÖ’ye yönelik pek çok operasyona imza atmıştı.

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden paylaşım

Emniyet Genel Müdürlüğü de Twitter'daki hesabından vurularak şehit edilen Hasan Cevher'le ilgili başsağlığı mesajı paylaştı. Paylaşımda ''Milletimizin başı sağ olsun'' denildi.

3 yıl önce de Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi makamında şehit edildi

Rize Emniyet müdürü Altuğ Verdi, 13 Aralık 2018 tarihinde Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki makamında, bir polis memuru tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olmuştu. Saldırıda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yigit Can Köksal da yaralanmıştı. Cinayeti Derepazarı Emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Saraçoğlu işlemişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Samsun'da hobi olarak başladı asıl mesleğini solladı bin metrekareden 50 bin TL kazandı
Foto Galeri Samsun'da hobi olarak başladı asıl mesleğini solladı bin metrekareden 50 bin TL kazandı Galeriye Gözat