BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  SPOR

Hakem oyunu katletti

Sivasspor hakemlere atüş püskürüyor. Sivasspor'a göre, hakemler bilinçli olarak gönderildi.

Abone ol

Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Sivasspor Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Munar ile futbolculardan Pini Balili, Murat Duman, Gökhan Bozkaya ve kaptan Hakkı Hocaoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bir televizyon kanalında kendilerine yöneltilen soru nedeniyle, Sivasspor yönetim kurulu üyelerinin tek tek isimlerini ve yaptıkları işleri sıraladı.

Sahalarında mağlup oldukları Çaykur Rizespor maçına da değinen Ünsal, maçın hakemlerini eleştirerek, ''Gayet güzel oynadık ama kasıtlı hakemler gönderilmişti. Maç boyunca hakemler ciddi biçimde üstümüze oynadılar'' dedi.

Maçın dördüncü hakeminin adeta bir gardiyan gibi maçın başından itibaren teknik direktörleri Werner Lorant'ın başında beklediğini, en sonunda Lorant'ı tribünlere gönderdiğini anlatan Ünsal, ''Bence bunların hepsi kasıtlıydı. Çünkü Fenerbahçe Stadyumu'nda zannediyorum bir takım kişiler, Lorant'ın kulübede olmasına tahammül edemediler.

Onun zeminini Çaykur Rizespor maçında hazırladılar. Muhtemelen hocamız
hiç suçu olmadığı halde en az bir maç ceza alacak'' diye konuştu.

Hakemlerin de futbolcular gibi haftanın 5 günü çalışarak maça hazırlanması gerektiğini ifade eden Ünsal, ''Dünkü Sivasspor-Çaykur Rizespor maçının 90 dakikasında belki 90 tane hata vardı. Bu kadar hatayı Türk futbolu kaldırmaz'' dedi.

FENERBAHÇE MAÇI
Haftasonu karşılaşacakları Fenerbahçe'nin gücünü bildiklerini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu: ''Ben inanıyorum ki bizim futbolcularımız Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda özellikle Lorant ve arkadaşları Balili için oynayacaklar.

Bazılarına göre imkansız olabilir ama imkansızı başarmak önemlidir.
Belki de imkansızı başarıp Fenerbahçe'yi yenip geleceğiz.'' Çaykur Rizespor karşılaşmasının 6. dakikasında kırmızı kart gören Pini Balili ise, kırmızı kart pozisyonunda ikili mücadelede rakibinin kendisine faul yaptığını belirterek, kendisinin de yerde arkasındaki futbolcuyu görmeden ayağını kaldırdığını, kasıtlı bir hareket yapmadığını söyledi.

Kaptan Hakkı Hocaoğlu ise, amaçlarının her maçtan puan almak olduğunu belirterek, ''Takım halinde mücadele ettiğimiz zaman her takımdan puan alabilecek güçteyiz. Birbirine inanan bir takım halinde mücadele edersek Fenerbahçe'den de puan alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu. Lige yeni çıkmış bir takım olarak çok şeyleri başardıklarını anlatan Hakkı Hocaoğlu, takımda ilerleyen yıllar için çok iyi bir altyapı oluştuğunu bildirdi.