BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  MEDYA

Hakan Çelik Zaman'ın o haberini yalanladı!

Mesleklerinde 20 yılı dolduran ve sürekli basın kartı almaya hak kazanan 94 tecrübeli gazeteciye BYEGM tarafından sürekli basın kartı verilmedi haberi ne kadar doğru?

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Mesleklerinde 20 yılı dolduran ve sürekli basın kartı almaya hak kazanan 94 tecrübeli gazeteciye BYEGM tarafından sürekli basın kartı verilmedi haberi medya kulislerini sarstı.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Genel Müdürü Cemalettin Haşimi, aralarında medya yöneticileri ve yazarların da olduğu değişik basın kuruluşlarından gazetecilerin sürekli basın kartlarıyla ilgili komisyon kararını onaylamadı.

Başvuruların artması üzerine BYEG, gelişmeyi resmi internet sitesinden "Sürekli nitelikte basın kartı başvurularına ilişkin kararların ise onaylanmaması uygun görülmüştür." ifadeleriyle duyurdu.

DUMANLI, ÖZDEMİR, YETKİN, KAMIŞ, BİLİCİ...

Genel müdürün bu tasarrufuyla ilgili hiçbir gerekçe açıklanmazken Sürekli basın kartı almasına izin verilmeyen gazeteciler arasında Kanal D'de haber sunucusu ve 5N 1K programı yapımcısı Cüneyt Özdemir, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni-Radikal yazarı Murat Yetkin, Reuters Türkiye Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, TRT Haber Haber Koordinatörü Kezban Bülbül, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Zaman GYY Yardımcısı Mehmet Kamış, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Yeni Şafak Gazetesi eski Washington Temsilcisi Ali Akel, Aydınlık Gazetesi yazarı Hacer Şule Perinçek, Murat Öztek, CNN Türk'ten Kemal Yurteri, Akşam Gazetesi'nden Abdurrezzak Oral, Mizah yazarı Rıfat Yörük ve Fanatik Gazetesi'nden Mahmut Serkan Akcan gibi birçok gazeteci bulunuyor.

CÜNEYT ÖZDEMİR TWİTTER'DAN İSYAN ETTİ

Haberde adı geçen gazetecilerden Cüneyt Özdemir, duruma tepkisini twitter'dan gösterdi. Özdemir twitter hesabından "25 yıllık gazeteciyim sürekli basın kartı alıp alamayacağıma hayatında tek bir gün gazetecilik yapmamış bir müdür karar veriyor. Vermiyor!" yazdı ve ekledi "Türkiye'de gazetecilik hiçbir zaman kolay olmamıştı ancak hiçbir zaman gazetecilere baskı bu kadar açıktan ve devlet eliyle yapılmamıştı." diye yazdı.

HAKAN ÇELİK: HABERİN BENİMLE İLGİLİ KISMI DOĞRU DEĞİL

Zaman'ın haberinde 94 gazeteci içerisinde adı geçen, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ise haberin kendisiyle ilgili olan kısmının doğru olmadığını söyledi. Çelik, uzun yıllardır sürekli basın kartı kullandığını, kartının engellenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

İnternethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Çelik şunları söyledi:

"Ben yıllardır sürekli basın kartı sahibi bir gazeteciyim, haberin benimle ilgili kısmı doğru değil, bu haberin nereden çıktığını anlamadım. Keşke konfirme ederek yazsalardı, benim sürekli basın kartım var ve kartımın engellenmesi gibi bir durum söz konusu değil."

ekran-resmi-2015-01-13-13.40.50.png 
ekran-resmi-2015-01-13-13.40.57.png