BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet'ten PKK'ya misliyle cevap!

PKK'nın hain saldırısının ardından hükümet kanadından gelen ilk açıklama sert oldu!

Abone ol

PKK 'Ramazan' dinlemedi, acı haber tez geldi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu 12 askerimiz şehit düştü.

Hain pusunun ardından hükümet kanadından ilk açıklama geldi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yaşananların artık sabırları taşırdığını belirtti ve "misliyle cevap vereceğiz" uyarısı yaptı.

Saldırı sonrası sert bir açıklama yapan İsmet Yılmaz, sözlerine şehit ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

"Eline silah alanın talep edeceği hiçbir hak yoktur" diyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;

TERÖRLE MÜCADELEDE HER NE GEREKİYORSA HEPSİ DE YAPILACAKTIR

''Tabi bu 80'den bu zamana geliyor. Bu sözü herkeste söylemiştir. Ama bu dönem farklı bir dönem. Dolayısıyla teröre bulaşan kendi kaybeder, eline silahı alanın talep edeceği hiçbir hak yoktur. Yasal olarak elinde silah bulundurma yetkisi güvenlik güçlerimizin dışında hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'nde silah taşıma hakkı yoktur. Silah alarak bir hak alabilme imkanı da yoktur. Bunlar hiç hak elde edemeyeceklerdir. Yaptıkları nedir? Zulümdür, tehdittir, terördür. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

Bakan Yılmaz, ''Ramazan'dan sonra sınır ötesi operasyon olacak mı?'' şeklindeki soru üzerine de şunları kaydetti:

''Dün çok net olarak söyledim kardeşim. Terörle mücadelenin her şeklini hiçbir taviz vermeksizin ama demokrasi ve hukuk içerisinde yerine getireceğiz. Eskiden, bu gücümüz kenarda kalsın, bu gücümüzü ileri koyalım bunu kullanmayalım, böyle bir durum yok. 30 yıllık veya çok daha fazla süreçte elde edinmiş olduğumuz tecrübeleri de kullanarak bütün milli gücümüzle buna topyekun gücümüz diyelim, milli gücümüzle teröre taviz vermeksizin terörle mücadele edeceğiz. Göreceksiniz ki dünyanın her yerinde terörün sıfırlandığı görülmemiştir. Ama katlanabilir, sürdürülebilir veya tahammül edilebilir bir sınır işte biz ona çekeceğiz. Yoksa yani bir tarafı yok ederiz aynen öyle, içinden 3-5 kişi daha çıkar, dediği gibi, onları da yok ederiz tekrar 3-5 kişi dolayısıyla biz minimum hale getireceğiz. Biz bir şekilde yani milletimiz diyecek ki 'Evet artık bu terör belası Türkiye'nin başına bela değildir' diyeceğiz. Biz o günlere geleceğiz inşallah. Terörle mücadelede her ne gerekiyorsa hepsi de yapılacaktır.''

BU ÜLKEYİ BÖLMENİN HAYALİ KURULMASIN

Bakan Yılmaz'ın ardından bir tepki de Ulaştırma Bakanı Yıldırım'dan geldi.

Yıldırım, "Herkesin şunu iyi bilmesi lazım, bu büyük millet, bin yıldır bu topraklarda her türlü zorlukta, sıkıntıda bir oldu, beraber oldu, vatanından tek bir parça bile koparılmasına izin vermedi, çok büyük zorlukların üstesinden geldi. Hiç kimse bu ülkeyi böleceği, ayrılık tohumları ekeceği hayali kurmasın. Bu aziz millet, birliğiyle, beraberliğiyle bu işin üstesinden gelecektir. Ayyıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir''

Yıldırım, Türkiye'nin istikrar kazanmasında, bölgede istikrarlı hale gelmesinden rahatsız olanların bulunduğunu söyledi.

RAMAZAN SONRASI AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari'de askerlerimizin şehit düşmesinin ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu: '' Yapılması gereken toplumsal mutabakatın sağlanmasıdır. Ramazan sonrası açıklaması doğru değildir'' dedi.

CEMİL ÇİÇEK NELER SÖYLEDİ? 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hakkari'de meydana gelen patlamalarda askerlerimizin şehit olması dolayısıyla yayımladığı başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

''Hakkari-Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamalarda askerlerimizin şehit olamsından büyük üzüntü duydum.

Bu hain saldırılar Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını etkilemeyecektir. Ülkemizde gerek güvenlik kuvvetleri ve gerekse ilgili birimler terörle mücadelesini güçlü bir şekilde sürdürecektir.

Temel hak ve özgürlüklere, vatandaşlarımızın can güvenliğine, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Ülkemizde terörün bitirilmesi, bu kanlı eylemlerin nihayete erdirilebilmesi, barış ve huzurun hakim olması için toplumun tüm kesimlerini terörü reddetmesi, kınaması ve bu konuda bir dayanışma göstermesi gerekmektedir.

Bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet; Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralanan askerilerimize Allah'tan acil şifa temenni ediyorum.''