BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Hain için ağlamış!

DTP eşbaşkanı Emine Ayna Diyarbakır'ı kana bulayan hain için ağlamış. Hem de 2 gün boyunca!

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) eş Genel Başkanı Emine Ayna, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki sempozyumda, Diyarbakır'daki bombalama olayında ölen öğrenciler ve bombayı koyan genç için 2 gün gözyaşı döktüğünü açıkladı.

DTP eş Genel Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna hükümete ağır eleştirilerde bulundu.

Ayna, konuşmasına sempozyumu düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Bölgedeki işsizlik ve yoksulluk durumlarını değerlendirirken hükümete yüklenen Ayna, konuşmasına şöyle devam etti:

"AK Parti'nin ekonomik söylemleri gerçekleri yansıtmıyor. Tamamıyla halkı kandırmaya yönelik söylemler. Bu ülkede şuan bir savaş olmakta. Ne olursa olsun çatışmalar olarak da geçse bu bir savaştır. Bu savaşlar olduğu sürece bu bölge ekonomisi kalkınmaz."

Emine Ayna, Diyarbakır'daki bombalı saldırı olayına da değinerek ilginç yaklaşımda bulundu. Ayna, "Bombalama olayında ölen öğrenciler için ve bombayı koyan 23 yaşındaki genç için 2 gün gözyaşı döktüm" dedi.

Bombalama olayında AK Parti'yi suçlayan Ayna, "O genci bu işe yapmaya zorlayan neydi o araştırılsın. Onun bu işi yapması tamamiyle AK Parti'nin suçudur" şeklinde konuştu.