BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu planınızı bu habere göre yapın

Bu hafta sonu hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yurtta beklenen hava sıcaklık tahminleri...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu yurtta beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde görülecek yağışların, öğle saatlerinde Ordu ve Giresun, akşam saatlerinden itibaren Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Ordu ve Giresun, akşam saatlerinden itibaren Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis olayı görülecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde sis olayı ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis olayı görülecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.