BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  POLİTİKA

Haddini bilmez Zana

Zana'nın eyalet açıklaması ortalığı karıştırdı. Erdoğan ateş püskürdü.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski DEP milletvekili Leyla Zana’nın "Artık Türkiye'nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara, Türkiye'yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur'' sözlerine sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Bu hukuki sorun ortaya çıkarıyor. Haddini bilmez bir yaklaşım. Bu yaklaşımın da takibini herhalde yargı gereği şekilde yapacaktır'' dedi.

Erdoğan, "Bu tabi zayıfladıklarını, bekledikleri oyu alamadıklarını gösteriyor." dedi.

"Yapılan açıklamalar çok talihsiz, talihsizliğin ötesinde, savcının devreye girmesi lazım. Ben savcı değilim. Ortada gizli bir şey yok, çok açıkca bu konuşulmuş. Siz kalkıp da bu ülkede bölücü yaklaşımı, bu ülkeyi bölebilecek bir anlayışı, yapıyı ortaya koyamazsınız. Seçimin arifesinde böyle tahrik yapamazsınız. Bu hukuki sorun ortaya çıkarıyor.

Haddini bilmez bir yaklaşım. Bu yaklaşımın da takibini herhalde yargı gereği şekilde yapacaktır.'' “Özgürlük alanının genişlemesinin terör örgütünün işine yaradığı söyleniyor. Güneydoğu'ya vaatleriniz var mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, “Yasaklar ne kadar artarsa sıkıntı o kadar büyür. Daha ileri demokrasiyi Türkiye denemeli ve yaşamalı. Dayatma unsuru olarak yaparsak bölücülük ayrımcılık başlar. Biz buna karşıyız'' dedi.

PİŞMANLIK YASASI

Pişmanlık yasası ile ilgili bir soru üzerine "Nasıl oluyorda pişmanlık yasası terörün önünü açıyor. Pişmanlıkla ilgili Sayın Baykal’ın yaklaşım tarzını beğenmiyorum yanlış buluyorum'' diye konuştu.

GÜL : ZANA'NIN AÇIKLAMALARI PROVOKE EDİCİ

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana’nın, "Artık Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir" şeklindeki açıklamasının "çok sorumsuzca ve herkesi provoke edici bir açıklama" olduğunu söyledi. Seçim çalışmaları çerçevesinde bulunduğu Kayseri’de TGRT’nin canlı yayınına katılan Gül, Zana’nın açıklamasıyla ilgili olarak "Bu çok sorumsuzca diyorum, çünkü böyle bir açıklamanın bilinçsiz yapıldığı kanaatinde değilim. Provokatif bir tarz var ortada" diye konuştu.

VALİ: ‘POLİS, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU’

Iğdır valisi 3713/7'2 sayılı terör yasasını çiğneme’ ve ‘Seçim Kanunu'na muhalefet’ suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na ve İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na gerekli suç duyurusunda bulundu. Iğdır Valisi Karahisarlı, Leyla Zana ile ilgili herhangi bir gözaltı olayının bulunmadığını belirtti