BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.431,65
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hababam Sınıfı yasta

Hababam Sınıfı'nın “Tulum Hayri” lakaplı oyuncusu Cem Gürdap, son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol

Pendik Uydukent’te oturduğu evde fenalaşarak dün 50 yaşında hayatını kaybeden Cem Gürdap için Pendik Çarşı Camisi’nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran sanatçının eşi Beyhan Gürdap ile 7 çocuğu, taziyeleri kabul etti. Cem Gürdap’ın cenazesi, daha sonra Yeni Şeyhli Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Cenaze törenine, sanatçının eşi Beyhan Gürdap ve çocuklarının yanı sıra yakınları ile bazı vatandaşlar ve “Hababam Sınıfı” filminde “Hayta İsmail” rolünü oynayan Ahmet Arıman ile “Bayır Niyazi” rolünü canlandıran Hamit Haskabal katıldı.

EŞİ: ‘BİZE SAHİP ÇIKILMIYOR’ DİYORDU


Beyhan Gürdap, basın mensuplarının soruları üzerine, “Eşim, benle ve çocuklarıyla yaptığı konuşmalarda ‘Bize kimse sahip çıkmıyor’ diyordu. Bari bundan sonrakilere sahip çıkılsın. Bir çınarı daha yitirdik. Ambulans, haber vermemize rağmen 2 saat geç geldi. Zamanında gelseydi belki yaşayabilirdi” diye konuştu.

“Hayta İsmail” rolündeki Ahmet Arıman da, “Oynadığı filmlerden telif ücreti alabilseydi, belki biraz daha rahat yaşardı. Ailesi, tedavi imkanlarını sağlayabilirdi. Hababam Sınıfı filmi, 1-2 kanala kiralanıyor. Devlet bu alışverişte telif hakkının ödenip ödenmediğini denetlemeli” dedi.

“Bayır Niyazi” rolündeki Hamit Haskabal ise “Arkadaşımızın cenazesine böyle bir günde kimse gelmedi. Ben 8-10 yıldır Pendik’te oturuyorum. Burada halk beni çok seviyor. Ancak, sanatçıların ölümüne karşı vefasızlık yapılıyor. Demek ki, ben ölsem cenazeme kimse gelmeyecek” şeklinde konuştu.

HAYRİ’NİN EDEBİYAT DERSİNDE OKUDUĞU ŞİİR UNUTULMADI
Atakan Gürdap, babasının rahatsızlanması üzerine eve ambulans çağırdıklarını, ancak ambulansın yarım saat sonra geldiğini ifade ederek, olaya tepki gösterdi.

Evli ve 7 çocuk babası olan “Tulum Hayri”, Marmara Depremi’nde Gölcük’teki evinin enkazından 9 saat sonra kurtarılarak bir süre çocuklarıyla çadırda yaşamıştı.

Depremde evini kaybeden, çalıştığı benzin istasyonu yıkılan, bir süre işsiz kalan Gürdap, birkaç sanatseverin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyordu.